VIDEO SAM JE KAKO ULAZI U ŠKOLSKI AUTOBUS I ZNAO DA MORAM TO DA URADIM: Monstrum do detalja ispričao kako je oteo malu Džejmi i ubio njene roditelje! (FOTO, VIDEO)
Foto: AP

POČELO SUĐENJE

VIDEO SAM JE KAKO ULAZI U ŠKOLSKI AUTOBUS I ZNAO DA MORAM TO DA URADIM: Monstrum do detalja ispričao kako je oteo malu Džejmi i ubio njene roditelje! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Pošto je 13-godišnja Džejmi Klos provela 88 dana u zatočeništvu, njenog otmičara Džejka Tomasa Petersona (21) optužili su u utorak na sudu u američkom gradiću Gordonu u Viskonsinu za ubistvo njenih roditelja, Džejmsa (56) i Denis Klos (46), otmicu i oružanu pljačku.

Sud je za Petersona, uhapšenog 15 minuta pošto je Džejmi uspela da pobegne, odredio kauciju od pet miliona dolara. Ako ga porota proglasi krivim, najverovatnije će ga osuditi na doživotni zatvor.

Video je i odlučio da će je oteti

Tokom čitanja optužnice, isplivali su jezivi detalji gnusnog zločina.

Prema sopstvenom priznanju, Peterson je video je Džejmi prvi put u životu dok je ulazila u školski autobus. Čim ju je video, odlučio je da će je oteti, izjavio je istražiocima. Nije znao kako se zove, a imena njenih roditelja saznao je kasnije iz novina, pošto ih je oboje ubio.

U priznanju policiji, Peterson je objasnio kako je pomno isplanirao zločin.

Ukrao je registracione tablice i stavio ih na svoje vozilo. Obrijao je glavu kako ne bi ostavio DNK na mestu zločina, a tokom napada nosio je masku i rukavice kako na sačmari ne bi ostali otisci prstiju.

foto: AP

Policiji je izjavio da je 'temeljno proučio koje se oružje najviše proizvodi i kupuje pa mu je teže ući u trag'. Procenio je i da će sa sačmarom 'žrtvi naneti teže povrede pa je to najbolji izbor oružja za ubistvo'.

S namerom da otme tinejdžerku koja mu je zapela za oko, dva puta je došao pred porodičnu kuću u kojoj je Džejmi živela s roditeljima.

Nedelju dana pre napada, dovezao se do kuće, no odustao je jer je na prilazu bilo parkirano mnoštvo automobila. Dan-dva kasnije, ponovo je došao pred kuću. Video je upaljena svetla i nekoliko prolaznika pored kuće, pa je po drugi put odložio svoj plan.

U noći 15. oktobra, Peterson je ponovo stigao pred vrata porodice Klos. Džejmi je ispričala istražiocima da je ustala iz kreveta jer je čula pseći lavež.

Kroz prozor je videla da se kući približava auto, a ubrzo nakon toga začuo se pucanj.

Peterson je pucao u bravu i ušao u kuću. Prvo je ubio oca tinejdžerke. Majka i ćerka, koje su se za to vreme skrivale u kupatilu, pronašao je nakon nekoliko minuta. Naterao je majku Denis da zalepi lepljivu traku preko usta svoje ćerke i zatim naciljao sačmarom majčinu glavu i opalio. Tinejdžerku je izvukao napolje, ugurao u prtljažnik automobila i vratio se kući.

Otetu devojčicu zatočio je u svojoj kući. Uzeo je svu njenu odeću i uništio je.

Džejmi je ispričala da ju je Peterson terao da se sakrije u njegovu spavaću sobu ispod kreveta kada su u posetu dolazili prijatelji i rodbina. Zatim bi pustio muziku pa nije mogla da čuje o čemu razgovaraju.

Ne znam gde sam. Ubio mi je roditelje

Nakon tri meseca, 10. januara, Peterson joj je rekao da ga neće biti nekoliko sati i naredio joj da se sakrije ispod kreveta. Čim je otišao, Džejmi obula njegove cipele i pobegla.

Mladu devojku koja je hodala ulicom po hladnoći, bez kaputa i rukavica, pronašla je žena koja je šetala svog psa. Pokucala je komšinici koja je nazvala policiju.

foto: AP

"Ja sam Džejmi Klos. Ne znam gde sam. Ubio mi je roditelje. Želim da idem kući", rekla je ženi koja ju je pronašla.

U međuvremenu, Peterson se vratio kući i video da je Džejmi pobegla. Seo je u kola i krenuo da je traži. Kada je odustao i krenuo kući, pred vratima ga je već čekala policija.

foto: AP

Nastavak suđenja zakazan je za 9. februar.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track