GRADIĆ U ITALIJI PRODAJE KUĆE I STANOVE ZA 1 EVRO: Zvuči kao idealna ponuda, ali postoji jedna caka! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

PRELEPO MESTO

GRADIĆ U ITALIJI PRODAJE KUĆE I STANOVE ZA 1 EVRO: Zvuči kao idealna ponuda, ali postoji jedna caka! (VIDEO)

Planeta -

Zbog sve veće migracije stanovništva u urbane sredine, vlasti gradića Sambuka di Sićilija jednom neobičnom odlukom žele da spasu grad od izumiranja.

Gradonačelnik gradića na zapadnoj obali Sicilije na prodaju daje stanove i kuće po ceni od 1 evra.

Naime, na prodaju se nudi 12 stanova, a površine nekretnina se kreću od 40 pa sve do 150 kvadratnih metara. Iako ovo nije prvi put da jedan italijanski grad pomalo suludim ponudama mami strane ulagače, zamenik gradonačelnika Đuzepe Kaćiopo tvrdi kako se ovde ne radi o propagandi već o pravoj potrebi za novim investicijama.

"Ozbiljni smo u svojoj nameri. Mi nismo posrednik između starih i budućih vlasnika, već je grad vlasnik svih stanova koje nudi na prodaju", pojasnio je Kaćiopo.

Kako navodi CNN, vlasti su do sada već prodale 10 stanova, a zainteresovani kupci najviše pristižu iz Švajcarske, Francuske, Španije, ali i ostalih delova sveta.

Ipak, ovoj idiličnoj ponudi postoji jedna caka. Naime, novi vlasnik prilikom kupovine mora da se obaveže da će u roku od tri godine u obnovu stana uložiti minimalno 15.000 evra. Plus, pre kupovine potrebno je položiti depozit od 5.000 evra koji će biti vraćen nakon obnove.

"Obećavamo da kupci neće biti razočarani", dodao je dogradonačelnik.

Inače, Sambuka di Sićilija nalazi se na zapadnoj strani Silicije u provinciji Agrigento. Smešten je u prirodnom rezervatu, a prema popisu stanovništva iz 2016. godine u tom gradiću živelo je 5.878 ljudi.

Kurir.rs/ CNN

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track