OVAKO JE LETEO RUSKI AVION KOGA JE HTEO DA OTME PIJANI PUTNIK: Leteo jedno vreme normalno, a onda je krenuo haos (VIDEO)
Foto: Twitter/Printscreen

DRAMA NA NEBU

OVAKO JE LETEO RUSKI AVION KOGA JE HTEO DA OTME PIJANI PUTNIK: Leteo jedno vreme normalno, a onda je krenuo haos (VIDEO)

Planeta -

Putnički avion Aeroflota koji je leteo na liniji SU1515 iz Surguta za Moskvu, prinudno je sleteo u Hanti Mansijsk, nakon što je pijani putnik tražio da se avion okrene u pravcu Avganistana.

Posada je uspela da ubedi putnika Pavela Šapovalova (41) da avion treba da sleti u taj sibirski grad kako bi se sipalo gorivo. Nakon sletanja, Šapovalov je uhapšen.

Na snimku "Flajt radara" pojavio se snimak koji pokazuje kako je izgledala tačna putanja aviona na letu SU1515.

Može se videti da je letelica krenula iz Surguta i letela neko vreme normalno dok se nije okrenula za 180 stepeni i na kraju završila 240 kilometara dalje od Moskve.

Kako se navodi, Šapovalov je bio pod dejstvom alkohola, a hteo je da provali u kokpit tvrdeći da je naoružan. Ipak, nikakvo oružje nije pronađeno kod njega. On je i ranije više puta privođen zbog nasilničkog ponašanja u alkoholisanom stanju, kao i drugih kriminalnih dela.

Kurir.rs Foto: Twitter/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja