BELA KUĆA POLUDELA! Insajder otkucao novinarima kako Tramp provodi dane i čime se sve bavi! Počeo NEVIĐEN LOV NA KRTICU! TVITER EKSPLODIRAO! (VIDEO)
Foto: EPA

haos u americi!

BELA KUĆA POLUDELA! Insajder otkucao novinarima kako Tramp provodi dane i čime se sve bavi! Počeo NEVIĐEN LOV NA KRTICU! TVITER EKSPLODIRAO! (VIDEO)

Planeta -

Radni dan američkog predsednika počinje već u 5.30, ali detaljan izveštaj, koji je dospeo u javnost, otkriva da ostatak dana nije posebno strukturiran.

Donald Tramp je u poslednja tri meseca više od 60 odsto svakog dana odvajao za "izvršno vreme", to jest za vođenje poslova, piše portal Aksios (Axios).

U njegovom rokovniku, istina, stoji da je između osam i 11 sati u Ovalnoj sali, ali predsednik u to vreme nikada nije tamo zato što prepodneva provodi u rezidenciji gledajući televiziju, čitajući novine i objavljujući postove na Tviteru, tvrdi taj portal pozivajući se na izvor iz Bele kuće.

Tek oko 11, 11.30 ima prve sastanke, najčešće s predstavnicima obaveštajnih službi i šefom kabineta.

Sve u svemu, Tramp je 297 od ukupno 500 radnih sati, dakle više od 60 odsto, posvećivao "izvršnom vremenu". Na sastancima je proveo 77 sati, a na putovanjima 51 sat. Na ručkove je utrošio 39 sati, a za razne manifestacije 38 sati.

Portal, doduše, navodi da podacima nisu obuhvaćeni svi predsednikovi sastanci, pre svega sa savetnicima, koje često saziva bez najave, dok se neki sastanci održavaju unutar "izvršnog vremena", kako za to ne bi saznali svi zaposleni.

Koncept "izvršnog vremena" za Trampa je osmislio bivši šef kabineta Bele kuće Džon Keli. On je svojevremeno taj predlog obrazložio rečima da Tramp mrzi da bude zatočenik uobičajenog dnevnog rasporeda.

"Predsednik Tramp ima drugačiji stil rukovođenja nego njegovi prethodnici, a rezultati govore sami za sebe", kaže portparolka Bele kuće Sara Sanders.

"Iako veliki deo prosečnog radnog dana provodi na zakazanim sastancima, događajima i telefonskim razgovorima, ostaje dovoljno vremena za kreativnost, zahvaljujući kome je najproduktivniji savremeni predsednik", dodala je ona.

Evo i nekih urnebesnih komentara na račun "izvršnog vremena" sa Tvitera.

Kurir.rs/Bild.de

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track