SKANDALOZNO! ENGLEZI I AMERIKANCI KORISTE MIGRANTSKU KRIZU DA RADE PROTIV DRUGIH ZEMALJA! Špijunske MI6 i CIA PREKO SRBIJE švercovale s izbeglicama važnog iranskog nuklearnog stručnjaka!
Foto: AP / Marine Nationale

PARAVAN ZA ROVARENJE

SKANDALOZNO! ENGLEZI I AMERIKANCI KORISTE MIGRANTSKU KRIZU DA RADE PROTIV DRUGIH ZEMALJA! Špijunske MI6 i CIA PREKO SRBIJE švercovale s izbeglicama važnog iranskog nuklearnog stručnjaka!

Planeta -

Britanski špijuni iskoristili su migrantsku krizu da u Britaniju prošvercuju čuvenog iranskog nuklearnog stručnjaka.

Taj čovek, za koga se navodi da ima 47 godina, došao je u gumenom čamcu pretvarajući se da je jedan od običnih iranskih migranata.

Iz Irana su ga izvukli agenti izraelskog Mosada i doveli ga u Tursku, a odatle nastavio preko Grčke, Albanije, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Nemačke i Francuske, a zatim čamcem na naduvavanje preko Lamanša u Britaniju. Ukupno 4.500 kilometara. Iskrcao se kod Lida u Kentu poslednjeg dana prošle godine sa još 12 migranata.

Mediji navode da je on "nuklearni tehničar" i da ima važne informacije o iranskom nuklearnom programu, i ne samo to: on je učestvovao u pripremi atentata na glavnog iranskog nuklearnog naučnika Mustafu Ahmadija Rošana, koji je ubijen 2012. u Teheranu u eksploziji bombe podmetnute u automobil.

Ovu akciju su zajednički izveli izraelski Mosad, američka CIA i britanski MI6. Britanci su uključili Mosad i CIA da bi se sakrli iza njih jer su potpisnici Iranskog nuklearnog sporazuma, iz kog su se SAD povukle. To povlačenje je i iskomplikovalo operaciju, isplaniranu još u oktobru.

"To nije proplo bez problema. Njegovo odsustvo je brzo primećeno i informisani smo da ga traži specijalna jedinica Islamske revolucionarne garde", izjavio je izvor za Sandej ekspres.

Taj Iranac je ispitan u Britaniji, a zatim je poslat u SAD.

Kurir.rs/V. Popović/Daily mail

Foto: AP/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja