POZNATI AMERIČKI VODITELJ I TRAMPOV PRIJATELJ NE PERE RUKE 10 GODINA: Njegovo objašnjenje uživo je šokiralo milione (VIDEO)
Foto: Screenshot, Shutterstock

opasno

POZNATI AMERIČKI VODITELJ I TRAMPOV PRIJATELJ NE PERE RUKE 10 GODINA: Njegovo objašnjenje uživo je šokiralo milione (VIDEO)

Planeta -

Na žalost svojih kolega, voditelj emisije Foks i Prijatelji Pit Hegset je u nedelju javno priznao da nije oprao ruke deset godina.

Ovo je otkriveno nakon što su ga kolege prozivale da je pojeo picu koja je u studiju stajala nekoliko dana. Hegset je tvrdio da pica može da „traje dugo vremena“.

"Moja odluka je da 2019. godine kažem stvari uživo koje nisu za javnost ... mislim da nisam oprao ruke već 10 godina. Stvarno, stvarno ne perem ruke ikada," nastavio je Hegset, izazivajući smeh svojih domaćina.

“Ja sam povećao svoj imunitet. Bacili nisu prava stvar. Ne mogu ih videti. Stoga oni nisu stvarni", rekao je Hegset.

Međutim, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti kaže da je pranje ruku vitalan način da se spreči prenos bolesti. Pranjem ruku - posebno nakon korišćenja kupatila - sprečavate širenje štetnih bakterija kao što su Salmoella i Ešerihija koli koje mogu postojati u sitnim, nevidljivim česticama ljudskog izmeta.

Takođe je važno da operete ruke nakon rukovanja sirovim mesom, jer to može zadržati ostatke bakterija iz životinjskog izmeta.

"Jedan gram ljudskog izmeta - koji je oko težine spajalice za papir - može da sadrži jedan trilion bakterija", izveštava CDC.

Obrazovanje za pranje ruku ima merljive efekte na bolest, sa ozbiljnim uticajem na prehladu i dijareju - posebno kod dece, prenosi agencija za zdravlje.

“Redovno pranje ruku, posebno pre i nakon određenih aktivnosti, jedan je od najboljih načina za uklanjanje mikroba, izbegavanje dobijanja bolesti i sprečavanje širenja bakterija drugima”, savjetuje CDC. "Brzo je, jednostavno je, i može nas sve sprečiti da se razbolimo".

Hegset je inače prijatelj predsednika SAD Donalda Trampa koji je često izjavljivao da voli čistoću.

Kurir.rs/Newsweek.com

Foto Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track