SAMO NEKOLIKO SATI POSLE HITLEROVE SMRTI, MANEKENKA JE UŠLA U NJEGOV STAN U MINHENU: Okupala se u firerovoj kadi, a ono što je tamo radila sledeća 3 dana i danas se prepričava! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

ko bi se usudio ovo da uradi

SAMO NEKOLIKO SATI POSLE HITLEROVE SMRTI, MANEKENKA JE UŠLA U NJEGOV STAN U MINHENU: Okupala se u firerovoj kadi, a ono što je tamo radila sledeća 3 dana i danas se prepričava! (VIDEO)

Planeta -

Samo nekoliko sati nakon što se ubio Adolf Hitler, 30. aprila 1945. godine, bivša manekenka i dopisnica Voga, Elizabet Li Miler, fotografisala se u njegovoj kadi.

U to vreme je bila ratni izveštač za publikaciju Konde nast i kada su američke trupe ušle u Minhen, sa njima je bila i Milerova sa fotografom Dejvidom E. Šermanom.

Njih dvoje su počeli da istražuju razrušeni grad i slučajno nabasali na apartman u jednoj zgradi u ulici Princenregenplac broj 16. Ispostavilo se da su ušli baš u Hitlerov nekadašnji stan koji je neko vreme bio napušten.

"Sve je bilo u odličnom stanju, bilo je i struje i tople vode, a tu je bio i frižider. Da je neko za svega 15 minuta obrisao prašinu sa ormarića, stan bi bio spreman za novog stanara, ukoliko vam ne bi smetala posteljina i srebrnina sa inicijalima AH", napisala je tada u svom dnevniku.

Odlučili su da se slikaju u tom stanu i tako su nastale fotografije koje će se dugo pamtiti. Ne zna se zašto su tačno odlučili da se Milerova okupa u Hitlerovoj kadi, a navodno, ovde su proveli tri noći. Sedeli su za firerovim stolom, koristili njegov toalet i čak spavali u njegovom krevetu.

"Uradili smo se sve da se osećamo kao kod kuće", rekla je.

Zanimljivo je da su pre toga bili u logoru Dahauu gde su snimili mnoge strahote. Milerova je izjavila kako je ovim neobičnim kupanjem želela da spere sve što je videla i osetila u koncentracionom logoru samo nekoliko sati ranije.

Kurir.rs/Messynessychic.com Foto: Youtube/Printcreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja