ŠOKANTNA ISPOVEST ČOVEKA KOG SU OTELI KAO BEBU I VRATILI RODITELJIMA: 55 godina kasnije otkrio sam STRAVIČNU ISTINU! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube/ABC

POTRESNA SUDBINA

ŠOKANTNA ISPOVEST ČOVEKA KOG SU OTELI KAO BEBU I VRATILI RODITELJIMA: 55 godina kasnije otkrio sam STRAVIČNU ISTINU! (VIDEO)

Planeta -

Amerikanac Pol Fronzak (55), kome su roditelji rekli da je kao novorođenče otet iz bolnice da bi im dve godine kasnije bio vraćen, otkrio je da zapravo nije njihov sin.

Fronzak je odrastao u Čikagu s majkom Dorom i ocem Česterom. Kad mu je bilo 10 godina, našao je isečak iz novina u kom je pisalo da je bio otet kao beba.

Roditelji su mu ispričali da je imao samo jedan dan kad ga je žena u uniformi bolničarke uzela iz majčinog naručja. Bilo je to aprila 1964. Rekla je roditeljima da beba mora na pregled i nikad je nije vratila.

To je odmah postala nacionalna vest. Više od 175.000 poštara, 200 policajaca i agenata pretražilo je oko 600 kuća u potrazi za Polom, ali uzalud.

foto: Printscreen YouTube/ABC

Dramatičan apel Čestera i Dore Fronzak otmičarima bebe

Dve godine kasnije, dečak koji je odgovarao Polovom opisu nađen je napušten u tržnom centru u Njuarku (Nju Džerzi). Šezdesetih godina XX veka FBI nije imao način da utvrdi da li je to zaista Pol, ali su odlučili da jeste i vratile ga Dori i Česteru. Međutim, Pol kaže da je, što je bivao stariji, postajao sve sumnjičaviji.

"Pitao sam se da li su to moji roditelji. Nisam ličio ni na koga iz porodice, nisam imao ista interesovanja kao moj brat Dejv. Ja sam voleo rok, motore i puštao sam kosu - potpuna suprotnost od njega", priča on.

Pol je zasnovao svoju porodicu, a kada ga je lekar pitao o porodičnoj istoriji bolesti, shvatio je da je krajnje vreme da otkrije istinu. Uspeo je da ubedi Doru i Čestera da se podvrgnu DNK testu i ispostavilo se da nisu u srodstvu. Zatim je angažovao privatne detektive i tako saznao bar deo istine.

Pol je rođen kao Džek Rozental i šest meseci je stariji nego što je mislio. Pretpostavlja se da su Pola i njegovu braću i sestre napustili roditelji, jer mu je majka bila alkoholičar, a otac poremećeni ratni veteran.

foto: Facebook

Pol sa svojom ćerkicom

Nova saznanja donela su nove izazove: Pol sada pokušava da nađe pravog Dorinog i Česterovog sina, ali i i svoju rođenu sestru bliznakinju, koja je nestala u isto vreme kao i on.

Pol Fronzak je napisao knjigu o svom životu "Nahoče: Istinita priča o kidnapovanju, porodičnim tajnama i mojoj potrazi za pravim identitetom" (The Foundling: The True Story of a Kidnapping, a Family Secret, and My Search for the Real Me).

Kurir.rs/Metro.co.uk

Foto: Printscreen YouTube/ABC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track