BAKICA, OSUĐENA NA SMRT ZBOG KOKAINA, SKRESALA IM U OČI: Bolje pogubljenje nego smrt od raka! IZREŠETAJTE ME VEĆ VIŠE! (VIDEO)
Foto: Tvitter

otvoreno

BAKICA, OSUĐENA NA SMRT ZBOG KOKAINA, SKRESALA IM U OČI: Bolje pogubljenje nego smrt od raka! IZREŠETAJTE ME VEĆ VIŠE! (VIDEO)

Planeta -

Baka iz Velike Britanije koja čeka smrtnu kaznu na Baliju zbog krijumčarenja droge prestala se bori protiv pogubljenja i sada kaže da je više nije strah.

62-godišnja Lindzi Sandiford osuđena je na smrtnu kaznu 2013. nakon što je na letu s Bangkoka na Bali uhvaćena sa četiri i po kilograma kokaina.

Ova krijumčarka sada tvrdi da prestaje s pravnom bitkom izbegavanja smrtne kazne. To je odlučila tokom svoje šeste godine u zatvoru. Baba iz Severnog Jorkšira rekla je u intervjuu da se sa smaknućem neće biti teško suočiti.

Njene dve unuke (1 i 6 godina) nedavno su iz Velike Britanije doputovale na Bali kako bi je posetile u zatvoru. Ona je za Mejl Onlajn rekla da je blagoslovlena uprkos tome što je osuđena na smrt, jer je mogla da vidi kako joj sinovi odrastaju i upozna svoje unuke.

Sada je čeka smrtna kazna streljanjem, ali ona kaže da se toga ne boji, prenosi Mirror.

"Nije to smrt koju bih za sebe odabrala, ali bolje i to nego umiranje u agoniji od raka. Osećam da se mogu da se nosim sa time. Ali ne želim da moja porodica bude tu kad se to dogodi. U životu je sigurno jedino to da ćemo svi umreti. Ako želite da me ubijete, uradite to. Samo dajte!", rekla je i dodala da je nije strah smrti, a da joj je u svemu najgore poniženje pred indonezijskim medijima pre samog smaknuća.

Sandiford kaže da dane u zatvoru provodi pletući odeću i izrađujući igračke za svoje unuke, a učestvuje i u dobrotvornim udruženjima i crkvenim grupama.

Pored kreveta u ćeliji drži fotografije svojih unuka, a kaže i da joj je žao da ne može da bude stalno s njima. Za nju je skupljeno više od 40.000 funti, a tu je i novac potrošen na niz indonezijskih advokata i pravnih stručnjaka.

Sandiford kaže da ne želi više da pokušava sa drugim advokatima jer se već više puta opekla, a dodaje i da ne želi pomoć britanskog Ministarstva spoljnih poslova. Ona inače pati od artritisa i ima problema s hodanjem.

Što se tiče njene optužnice, ona je u svoju odbranu rekla da su je krijumčari iz Velike Britanije prisiljavali da krijumčari drogu, a kako bi je prisilili da to učini, pretili su njenom sinu.

U njenom prtljagu je pronađeno 4,5 kilograma kokaina nakon što je sišla s leta Tai ervejza 2012. Osuđena je na smrt iako je sarađivala s policijom i pomagala im da uhapse druge krijumčare.

Smatra da je njena kazna nepravedno stroga, a podržale su je i brojne slavne osobe. Datum smaknuća još nije određen, ali ako do njega ipak dođe, to će se dogoditi na takozvanom "ostrvu pogubljenja" Nusa Kambangan, javlja Mirror.

Kurir.rs/Mirror

Foto: Tviter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track