HRVAT BRUTALNO LIKVIDIRAN  U HOLANDIJI ZBOG DUGA: Plaćeni ubica Čaba Der upucao u glavu kontroverznog biznismena i poslao krvavu poruku ostalim dužnicima da je naručilac SPREMAN NA SVE! (VIDEO)
Foto: printscreen

obračun zbog droge

HRVAT BRUTALNO LIKVIDIRAN U HOLANDIJI ZBOG DUGA: Plaćeni ubica Čaba Der upucao u glavu kontroverznog biznismena i poslao krvavu poruku ostalim dužnicima da je naručilac SPREMAN NA SVE! (VIDEO)

Planeta -

Hrvatski državljanin Ivan Serdarušić (62), kog je likvidirao plaćeni ubica iz Srbije Čaba Der (38) u Amsterdamu, bio je poznat kao kontroverzni biznismen povezan sa švercom 100 kilograma kokaina.

Specijalni holandski istražni tim ovu brutalnu likvidaciju Hrvata koji je imao holandsko državljanstvo i više od 30 godina živeo u toj zemlji, dovodi u vezu sa akcijom Nana, jednoj od najvećih međunarodnih akcija zaplene kokaina hrvatske policije. U martu prošle godine zaplenjeno je 100 kilograma kokaina, i uhapšeno pet osoba, a kao organizator krijumčarskog lanca osumnjičen je Stjepan Prnjat, piše Jutranji list.

Istragu o Serdarušićevom ubistvu u amsterdamskom restoranu vodi JIT (Joint Investigation Team) u saradnji sa hrvatskom policijom. Holanđani pretpostavljaju da je Serdarušić ostao nekome dužan, a nakon zaplene 100 kilograma kokaina u Rijeci nije stigla “zamenska” pošiljka, što je očigledno platio glavom.

Sumnja se da je Ivan bio povezan sa tim tovarom kokaina, te holandski mediji to navode kao jedan od motiva likvidacije. Čaba Der (38) koji se sumnjiči da je 5. januara ove godine na Banovom brdu upucao Nebojšu Markovića (37), tereti se i za ubistvo Serdarušića koje se dogodilo u avgustu prošle godine, a na teret mu se stavlja još jedno ubistvo u Mađarskoj.

Nedavno je objavljen i snimak sa sigurnosnih kamera na kom se vidi kako Čaba ulazi u restoran, a posle kratkog vremena izlazi sa pisštoljem u ruci koji pokušava da ugura u torbu koji nosi sa sobom.Ko je naručilac ubistva Serdarušića koji je angažovao Dera za "prljav posao" ostalo je nejasno do danas. Sam način likvidacije, kako sumnjaju hrvatski i holandski istražitelji, poruka je i drugim dužnicima da je naručilac spreman na sve.

Čaba Der je usred dana u restoranu pucao u glavu Hrvatu, iako je on u tom trenutku bio okružen drugim gostima, mahom ženama, među kojima je bila i jedna beba. Međutim, Čabu Dera ništa od toga nije sprečilo u njegovoj nameri, a iz restorana je izašao hladnokrvno, pakujući svoj pištolj u torbu. Snimci sa sa drugih kamera pokazuju da se ubrzo skinuo i ostao u šortcu užurbano se udaljio sa mesta zločina.

Podsećanja radi, javnost je Čabu Dera upoznala nakon surove likvidacije na Banovom brdu početkom godine.

Njega je tada vozač dovezao ispred kuće gde je živela njegova meta. Izašao je iz belog "punta", po sličnom obrascu ponašanja kao sada izvadio pištolj sa prigušivačem iz torbe, i upucao nesrećnog Markovića koji je u tom trenutku sklapao dečija kolica u automobil.

Ubrzo se ispostavilo da je Čaba Der ubio pogrešnog čoveka, te da je njegova meta bio Aleksandar Š, mladić koji živi u istom dvorištu.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track