TEORIJA ZAVERE DRMA NASA: Za par godina 74 naučnika ove institucije stradalo pod sumnjivim okolnostima (VIDEO)
Foto: Screenshot

misterija

TEORIJA ZAVERE DRMA NASA: Za par godina 74 naučnika ove institucije stradalo pod sumnjivim okolnostima (VIDEO)

Planeta -

U poslednjih nekoliko godina je NASA izgubila 74 znanstvenika. Od ove brojke su neki živote izgubili “slučajno” a neki su navodno počinili “samoubistvo”.

Tu je, na primer, Alberto Behar, koji je izgubio život u avionskoj nesreći 2015. u Los Anđelesu. Behar je bio vodeći naučnik koji je pronašao dokaze o prisutnosti vode na Marsu. Bio je i stručnjak za robotiku koji je istraživao kako roboti funkcionišu u teškim uslovima, kao na primer pod vodom ili unutar vulkana.

Čudno je da je poslednjih godina bilo 74 naučnika NASA koji su izgubili živote, a umrli su slučajno ili skončali samoubistvom. Ovaj pomor je izazvao mnoga pitanja u javnosti.

Zajedničko im je bilo to što su svi bili vrhunski inženjeri ili medicinski stručnjaci i svi su izgubili živote u nejasnim okolnostima.

Samo da spomenemo neke od naučnike koji su izgubili živote.

Melisa Ketunuti bila je lkarka za rak koja je pronađena spaljena živa u svojoj kući, što je prilično čudan način za samoubistvo.

Glen Tomas i Jep Lange su bili na letu MH17 koji je oboren iznad istočnog dela Ukrajine 2014. Tomas i Lange su spremali govor o eboli i AIDS-u, ali su poginuli pre nego su stigli na konferenciju. Dr. En Sarevski (53) je bila svetski stručnjak za rak maternice i pronašla je vakcinu protiv raka grlića maternice .

Od svih pronađenih mrtvih naučnika je najkontroverzniji tragični gubitak života inženjera elektrotehnike Šejna Trumana Toda 2012. godine. Njegovo telo je ostavljeno u mrtvačnici u Singapuru.

U to vreme Truman je razvijao poseban uređaj za Kinu za kojeg se govorilo da odbrambeno oružje. Njegova porodica je kasnije rekla da je bio zabrinut za svoj život, jer je svojim poslom navodno ugrožavao američku nacionalnu sigurnost.

Poslednjeg dana posla u Kini je pronađen mrtav. Njegova porodica je tražila odgovore i pokrenula je kampanju kako bi saznala istinu. Međutim, iako su kineski zvaničnici obećali da će ispitati da li je reč o ubistvu ili samoubistvu, nikada nisu dobili nikakav odgovor.

To je samo mali deo velike zagonetke o 74 naučnika NASA koji su preminuli.

Svi sa liste smrti su bili naučnici koji su otkrivali i sprovodili “posebno važne eksperimente”.

Nakon svega, logično je pitanje da li je njihov gubitak bio slučajan niz tragičnih sudbina ili njihove smrti imaju veze s nečim što su znali, pa su se njihova usta morala zatvoriti? Teoretičari zavere sumnjaju da su ti ljudi saznali nešto osetljivo, a američka vlada nije htela da se to otkrije.

Kurir.rs/Logično.com

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track