JEDAN HEROJ JE TERORISTI OTEO ORUŽJE, ALI NIJE MOGAO DA NAĐE OKIDAČ: Svedok opisao šta se sve događalo tokom masakra u džamiji (VIDEO)
Foto: Twitter/Printscreen

stravičan napad u krajstčerču

JEDAN HEROJ JE TERORISTI OTEO ORUŽJE, ALI NIJE MOGAO DA NAĐE OKIDAČ: Svedok opisao šta se sve događalo tokom masakra u džamiji (VIDEO)

Planeta -

Jedan od preživelih masakra u džamiji Al Nur u novozelandskom Krajstčerču, Sajed Mazharudin, opisao je neverovatnu situaciju u kojoj je jedan vernik pokušao da se obračuna sa napadačem.

"Muškarac je ušao sa dve puške i počeo da puca po svima, i ženama i deci. Jedan mladić, koji održava džamiju i pomaže imamima, iskoristio je priliku i skočio na napadača i uzeo mu pušku. Hteo je da ga pojuri, ali nije znao kako se puca iz tog oružja, nije našao okidač. Terorista je pobegao i seo u kola u kome su ga čekali ljudi", rekao je Mazharudin.

Drugi preživeli Halid al Nobani kaže da je takođe video mladića koji je hteo da otme oružje napadaču, ali da je odmah likvidiran.

Mazharudin je video i kako terorista ubija oca troje dece pred njima.

"Ja sam pokupio decu i pomogao mi je još jedan čovek", rekao je.

Mazharudin kaže da je vrlo nezadovoljan reakcijom Hitne pomoći.

1 / 9 Foto: Printscreen, Printscreen Facebook

"Trebalo im je 20 minuta da dođu, a mi smo u centru grada, nije bilo saobraćaja, treba vam 2 minuta da dođete", rekao je i dodao da su mu dva prijatelja ubijena, a oko 10 u bolnici.

"Jednog druga sam video, bio je pogođen u glavu, znao sam da je mrtav. Drugi je mnogo krvario, nisam mogao da ga spasem", rekao je vidno potreseni Mazharudin.

Kurir.rs/Nzherald.co.nz Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja