Najnovije vesti

ZBOG OVE DEVOJČICE (11) JE KRENUO U KRVAVU OSVETU: Nije mogao da se pomiri sa njenom tragičnom smrću! Evo ko   je tinejdžerka koju je pomahnitali ubica spominje u poruci pred masakr! (VIDEO, UZNEMIRUJUĆI FOTO)
Foto: printscreen

OTKRIVEN RAZLOG NAPADA NA NOVOM ZELANDU

ZBOG OVE DEVOJČICE (11) JE KRENUO U KRVAVU OSVETU: Nije mogao da se pomiri sa njenom tragičnom smrću! Evo ko je tinejdžerka koju je pomahnitali ubica spominje u poruci pred masakr! (VIDEO, UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Planeta

Sumanuti terorista koji je u napadu na dvije džamije u gradu Krajstčerču na Novom Zelandu ubio najmanje 49 ljudi, a više od 20 ranio uradio je to, kako je napisao iz osvete.

Brenton Tarant (28) je kao jedan od glavnih motiva masakra naveo osvetu za ubistvo Ebe Akelund (11) u terorističkom napadu na Stokholm 2017.

Tada je Uzbekistanac Rahmat Akilov kamionom uleteo u masu i ubio petoro ljudi, a među žrtvama je bila i Ebe. Tarant je u svom manifestu napisao da se devojčica vraćala iz škole kući kad je na ulici pokosio islamista.

„Nisam više mogao da ignorišem terorističke napade. To su napadi na moje ljude, napadi na moju kulturu, napadi na moju veru i na moju dušu. Ne mogu da ih ignorišem“, napisao je on.

foto: printscreen

Ebe je bila delimično gluva, i nestala je posle terorističkog  napada Uzbekistanaca ukradenim kamionom. Njeni roditelji su na društvenim mrežama objavili ćerkinu fotografiju kako bi je pronašli. Ubrzo su saznali da je njihovo dete među žrtvama teroriste Akilova.

Ebe je u manifestu manijaka sa Novog Zelanda spomenuta više puta.

„Ebe je bila nešto drugačije. Mlada, nevina i mrtva Ebe. Njena smrt, za koju su krivi uljezi, njena nasilna smrt naterala me je da učinim ovo“, napisao je manijak.

foto: Printscreen tribun.hr

Otac devojčice, Stefan Akelund, zgrožen je činjenicom da je terorista sa Novog Zelanda iskoristio njenu smrt kako bi opravdao ovaj stravičan čin.

„Oblio me hladan znoj kada sam video oružje sa imenom moje ćerke na njemu. Kada ćemo, dođavola, konačno moći da tugujemo u miru“, rekao je on.

Treba podsetiti da je grob devojčice jedan imigrant oskrnavio više od 30 puta i da ga je policija nekoliko puta hapsila, ali bi bio pušten na slobodu posle informativnog razgovora. 

Evin otac je inače optužio švedske vlasti da snose direktnu krivicu za smrt njegove ćerke tvrdeći da je Akilov trebao da bude na vreme deportovan, zajedno sa svim ostalim migrantima i da bi u tom slučaju njegova ćerka i druge žrtve bile žive i danas.

Posle terorističkog napada u Krajstčerču uhapšeno je četvoro ljudi, a među njima je i Tarant. Ubica je na Fejsbuku uživo prenosio početak napada. Osim profila na Fejsbuku, bio je i korisnik Tvitera, ali je taj korisnički nalog uklonjen On je na 73 stranice napisao antimigrantski manifest u kojem je objasnio ko je on i razloge zločina koji je počinio.

Kurir.rs/The Telegraph

Foto printscreen 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...