UBIJAO POD SIMBOLOM "SENKI NAD BALKANOM": Masovni ubica Brenton Tarant koristio ZLOSLUTNI znak! Evo šta znači!
Foto: Printscreen

užasno

UBIJAO POD SIMBOLOM "SENKI NAD BALKANOM": Masovni ubica Brenton Tarant koristio ZLOSLUTNI znak! Evo šta znači!

Planeta -

Ubica sa Novog Zelanda Brenton Tarant (28), koji je usmrtio više desetina muslimana u gradu Krajstčerč, na prvoj strani svog manifesta koristio je simbol crno sunce, koji je odigrao značajnu ulogu u domaćoj seriji "Senke nad Balkanom".

Reč je, naime, o okultnom simbolu koji je i danas obavijen velom misterije i koji se vezuje za brojne tajne organizacije, a najčešće ga koriste ekstremni desničari, nacisti i satanisti.

foto: Youtube/AP/EPA

Taj znak se, prema nekim tvrdnjama, koristi još od nastanka civilizacije, ali su ga najviše svojatali nacisti i zloglasni SS, čiji se sledbenici i dan- danas diče tim simbolom.

Prema najrasprostranjenijoj teoriji, znak crnog sunca bio je iscrtan na podu velike dvorani Severne kule, ozloglašenog dvorca Vevelsburg u Nemačkoj, u kojem je šef SS Hajnrih Himler okupljao svoje najvernije podanike iz te jedinice.

Crno sunce trebalo je da simbolizuje naprednu arijevsku rasu, kojom su se nacisti ponosili, a ubica iz Krajstčerča upravo je bio jedan od neonacista koji su planirali da nastave tradiciju širenja bele rase.

foto: EPA, Printscreen

Ovo piše na crnom suncu

1. Antiimperijalizam 2. Borba za životnu sredinu 3. Odgovorna tržišta 4. Društvo oslobođeno bolesti zavisnosti 5. Red i zakon 6. Etnička autonomija 7. Zaštita kulturnog nasleđa 8. Borba za radnička prava

On se na prvom saslušanju nakon hapšenja, posle jednog od najkrvavijih masakara u istoriji, pojavio u sudnici pokazujući prstima simbol belih suprematista (White power, White supremacy), a u svom manifestu nije krio da je planirao da povede rat protiv muslimana.

foto: AP

U međuvremenu je premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern izjavila je da je u njen kabinet u petak, tačno devet minuta pre napada u dve džamije u Krajstčerču, poštom stigao Tarantov manifest sa crnim suncem.

- Oko 30 osoba je devet minuta pre napada dobilo tekst - rekla je premijerka novinarima i dodala da se u tom manifestu ne navode detalji i mesto napada.

Crno sunce najviše su svojatali nacisti i zloglasni SS, čiji se sledbenici i dan-danas diče tim simbolom

Premijerka je rekla da je pročitala delove teksta na 74 strane u kojem Trenton opravdava svoje planove za napad u kojem je stradalo 50 osoba, ali da odatle ništa nije moglo da se predvidi jer je napad usledio odmah zatim.

Komesar policije Novog Zelanda Majk Buš saopštio je da je preminula i 50. žrtva napada, a u bolnicama se i dalje nalazi 36 ranjenih osoba.

Naredno saslušanje Brentona zakazano je za 5. april.

foto: Twitter / EmpiresSpawn, Printscreen Facebook

Novozelanđani nagrnuli na puške i pištolje

Građani Novog Zelanda i Krajstčerča, koji važi za jedan od gradova sa najmanjom stopom kriminaliteta, od napada u petak postao je grad koji se najintenzivnije naoružava. Nakon što je premijerka te zemlje obećala da će pooštriti zakon o nošenju oružja, prodaja pušaka, a posebno onih kojom je izvršen napad, naprasno je eksplodirala.

- Prodavci nemaju predaha. Najviše se kupuje jurišna puška AR-15, kojom je izvršen napad. Ovo je nezabeleženo - tvrdi jedan prodavac.

Fejsbuk ukinuo 1,5 miliona naloga

Zaposleni u kompaniji "Fejsbuk", preko čije je društvene mreže krvnik Brenton Tarant prenosio napad na dve džamije na Novom Zelandu, rade neprekidno kako bi uklonili sve naloge koji su podelili njegov bezumni snimak. Do sada je Fejsbuk uspeo da ukloni 1,5 miliona naloga koji su podelili snimak

- Koristimo kombinaciju tehnologije i ljudstva kako bi osigurali da Tarantov originalni prenos uživo dok ubija u El nor džamiji ne bude ponovo postavljan na sajt - saopštila je portparolka "Fejsbuka" na Novom Zelandu Mija Garlik, dodavši da su izbrisani i Trentov nalog na Fejsbuku, ali i njegov Instagram.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track