JEZIVA ZAMKA SUDBINE! ČIM SU SE VENČALI POZAJMILI SU  NOVAC DA ODU NA NOVI ZELAND: Dok su se mladenci molili u džamiji rafal pomahnitalog ubice prekinuo je njihove SNOVE I PLANOVE! (VIDEO)
Foto: printscreen CNN

UŽAS

JEZIVA ZAMKA SUDBINE! ČIM SU SE VENČALI POZAJMILI SU NOVAC DA ODU NA NOVI ZELAND: Dok su se mladenci molili u džamiji rafal pomahnitalog ubice prekinuo je njihove SNOVE I PLANOVE! (VIDEO)

Planeta -

Tek venčani Abdul Nazer (34) i njegova žena Ansi Alibava (25) preselili su se prošle godine iz Indije u Krajstčerč sa velikim planovima.

Ansi je upisala master, dok je njen suprug radio u jednom supermarketu. Nadali su se da će posle završetka studija Ansi moći da nađe dobro plaćen posao na Novom Zelandu, a onda bi se vratili u domovinu. Međutim, teroristički napad u petak zauvek je promenio njihove snove i planove.

Mladenci su pozajmili novac da bi se domogli Novog Zelanda i ostvarili svoje snove.

foto: printscreen CNN

Planove za srećan život zauvek je uništio jedan od najgorih terorističkih napada u zemlji, a Abdul drhvatim glasom prepričava kako se osećao kada su mu rekli da je njegova voljena supruga jedna od 50 žrtava masakra.

U petak su oboje bili u Al Nur džamiji, Abdel je sedeo sa leve strane, a njegova supruga sa desne, kada su se začuli pucnji.

"Neposredno pred glavnu molitvu, čuo sam pucanj i pomislio sam da su neka deca napolju probušila balon", priseća se Abdul i dodaje da je onda pod kišom metaka 300 ljudi počelo panično da beži napolje.

Abdul je sedeo blizu izlaza u slučaju opasnosti i uspeo je da pobegne kada je neko razbio staklo, ali nisu svi bili te sreće. Otrčao je u prvu kuću i pozvao policiju, a onda se vratio na mesto tragedije kako bi pronašao ženu. Naišao je na jezivu scenu.

"Tela su ležala po zemlji, krv je bila svuda okolo, bilo je mnogo ranjenih", rekao je on. Tada je ugledao nepomično telo svoje žene, koja je ležala licem prema zemlji. "Potrčao sam ka njoj ali mi policija nije dozvolila da joj priđem", rekao je on.

Tek u subotu uveče, posle više od 24 sata od masakra u džamiji, policija mu je potvrdila da je njegova supruga mrtva. Do poslednjeg trenutka nadao se da mu je supruga samo povređena i da leži u nekoj bolnici.

Ansi je samo nekoliko nedelja pre masakra završila master, a njenom suprugu pokušavaju da sakupe novac kako bi vratio zajam koji je uzeo za njeno školovanje. Želi da suprugu sahrani u rodnoj Indiji, gde joj je porodica.

Da podsetimo australijski ekstremista Brenton Tarant (28) otvorio je vatru u džamiji Al Nur na Novom Zelandu, u gradu Krajstčerču i tom prilikom je ubijeno 50 ljudi.

Kurir.rs/CNN

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track