MISTERIOZNA SMRT MANEKENKE: Znala je sve o orgijama bivšeg italijanskog premijera Berluskonija i odbila da ćuti o BUNGA BUNGA ŽURKAMA, a sada je mrtva! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

ućutkan glavni svedok

MISTERIOZNA SMRT MANEKENKE: Znala je sve o orgijama bivšeg italijanskog premijera Berluskonija i odbila da ćuti o BUNGA BUNGA ŽURKAMA, a sada je mrtva! (VIDEO)

Planeta -

Italijanski istražioci pokrenuli su istragu o ubistvu glavnog svedoka u slučaju u kojem je bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni optužen za davanje mita.

Manekenka Marokanka Iman Fadil (34) koja je učestvovala na Berluskonijevim zloglasnim "bunga bunga" seks žurkama, primljena je u milansku bolnicu prošlog meseca zbog bolova u stomaku. Prijateljima i advokatu je rekla da veruje da su je otrovali. Fadil je preminula 1. marta.

"Lekari nisu uspeli da otkriju patološke uzroke kojima bi objasniti njenu smrt", rekao je glavni milanski tužilac Frančesko Greko. On je naglasio da je bilo "niz anomalija" u njenoj lekarskoj dokumentaciji. Kako pišu italijanski mediji toksikološka ispitivanja otkrila su da je Iman ubijena "mešavinom radioaktivnih supstanci".

Iman koja je bila česta gošća na raskalašenim zabavama svedočila je 2012. godine na suđenju Berluskoniju koji je bio optužen za seks za maloletnom prostitutkom.

Tada je govorila o mladim ženama koje su se svlačile dok su izvodile provokativne plesove. Berluskoni je osuđen za plaćanje seksa sa 17-godišnjom devojkom i pretilo mu je sedam godina zatvora. Oslobođen je 2015. godine kada je presuđeno da nije znao da se radi o maloletnoj prostitutki.

Marokanka Karima el Marug, poznatija kao "Rubi, kradljivica srca", optužila ga je da joj je od februara do maja 2010. plaćao za seks, u vreme kada je imala 17 godina. Na sudu se branio da nije znao koliko joj je godina, a 2013. proglašen je krivim.

Od tada je došlo niz novih optužbi protiv Berluskonija i ostalih počinilaca, a optužbe se tiču i podmićivanja žena koje su sudelovale na tim zabavama kako bi ih sprečili da kažu istinu na početnom suđenju.

Fadil nikada nije bila optužena da je primila mito i trebala je da svedoči u novom slučaju. Ona je 2012. godine rekla da se boji za svoju bezbednost nakon što je tužiocima ispričala da joj je ponuđen novac da ćuti o onome šta se na tim zabavama događalo. Berluskoni je te zabave nazivao elegantnim večerama.

Kako pišu italijanski mediji, Fadil je pisala knjigu o svojim iskustvima. Istražuje se i kopija njenog rukopisa kako bi se otkrilo da li ima tragova koji bi mogli da pomognu u rešavanju njenog mogućeg ubistva.

Kurir.rs/express.hr

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track