HOLIVUDSKI GLUMAC IZ PIRATA SA KARIBA OTIŠAO U SIRIJU DA SE BORI SA KURDIMA: Ratovao protiv džihadista, a sada mu ne dozvoljavaju da se vrati kući (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

u velikom je problemu

HOLIVUDSKI GLUMAC IZ PIRATA SA KARIBA OTIŠAO U SIRIJU DA SE BORI SA KURDIMA: Ratovao protiv džihadista, a sada mu ne dozvoljavaju da se vrati kući (VIDEO)

Planeta -

Holivudski glumac Majkl Enrajt (55), poznat po ulozi u filmu "Pirati sa Kariba: Tajna škrinje", otišao je u Siriju 2015. godine i pridružio se Kurdima u borbi protiv Islamske države.

Međutim, sada se žali da već dve godine ne može da se vrati u SAD gde je živeo, niti u Veliku Britaniju gde je rođen.

Trenutno živi u Centralnoj Americi, a na internetu je pokrenuo i kampanju "Vratite Majkla kući".

Siriju je napustio 2017. godine, a od tad pokušava da se vrati kući. Kaže da se plaši povratka u Veliku Britaniju zaot što bi moglo da mu se sudi za učešće na stranim ratištima.

"Kad sam prvi put odlazio iz Amerike, znao sam da postoji rizik da neću moći da se vratim, ali nešto me jako teralo da idem. U SAD sam došao sa 19 godina. Nisam imao radnog iskustva ni porodicu, ali to mi je postao dom. Jako volim Ameriku, želim da budem tu", rekao je Majkl, koji je pokušao da uđe u SAD preko Meksika gde su ga zadržali.

Radio i sa Tomom Kruzom
Radio i sa Tomom Kruzomfoto: Youtube/Printscreen

Šest nedelja su ga držali jer je prekoračio dozvoljeno vreme sa američkom vizom, a potom su ga prebacili u Veliku Britaniju na ispitivanje.

Jedan službenik američkog Ministarstva unutrašnje bezbednosti rekao mu je da će dozvoliti ulazak u SAD ako im pomogne da uhvate "loše momke".

Scena iz Pirata sa Kariba
Scena iz Pirata sa Karibafoto: Youtube/Printscreen

Potom se vratio u nazad u Siriju kako bi prikupio razne informacije za američke obaveštajce. Čak je pomogao u ispitivanju ISIL-ovih zatvorenika i odao njihova imena. U novembru 2017. napustio je Siriju i od tad se bori za ulazak u SAD uprkos tome što im je prikupio razne podatke.

Enrajt se pojavio u nekoliko popularnih serija kao što su CSI, Red i zakon itd, a navodno, jedan filmski studio mu je ponudio d aradi na filmu o kurdskim borcima.

Glumac kaže da je odlučio da se pridruži borbi protiv džihadista kada je čitao o silovanjima i ubistvima Jazida.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track