TRAMP NIJE SARAĐIVAO SA RUSIMA: Malerov izveštaj stavio tačku na sve tvrdnje protiv predsednika SAD i njegovog izbornog štaba!
Foto: AP / Carolyn Kaster

šta će reći hilari

TRAMP NIJE SARAĐIVAO SA RUSIMA: Malerov izveštaj stavio tačku na sve tvrdnje protiv predsednika SAD i njegovog izbornog štaba!

Planeta -

Istraga specijalnog tužioca Roberta Malera pokazala je da izborni štab američkog predsednika Donalda Trampa nije sarađivao sa Rusima tokom kampanje za predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

Nalazi istrage, koje je američko Ministarstvo pravde predstavilo večeras pred Kongresom, ukazuju da ni Tramp, kao ni njegovi saradnici, nisu sarađivali sa Rusijom, prenosi AP.

foto: AP / Cliff Owen

Pored toga, Malerova istraga "nije dovoljna da bi se ustanovila" opstrukcija pravde od strane predsednika SAD, izjavio je ministar pravde Vilijem Bar.

Prema njegovim rečima, Maler je to prepustio Ministarstvu pravde.

U toku dvogodišnje istrage specijalnog tužioca Roberta Malera o mogućem ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine izdato je više od 2.800 sudskih naloga za svedočenje i sprovedeno gotovo 500 pretresa.

foto: EPA / Jim Lo Scalzo

To se navodi u pismu državnog tužioca SAD Vilijema Bara, koje je uputio američkom Kongresu, u kome je sumirao nalaze Malerovog konačnog izveštaja. Kako se precizira, Maler je radio zajedno sa 19 pravnika, kojima je pomagalo 40 analitičara, agenata i članova ostalog osoblja američkog FBI, prenosi AP.

Nalazi ukazuju da je u toku istrage intervjuisano oko 500 svedoka.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Carolyn Kaster

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track