KOLEVKA SMRTI UBILA 32 DECE: Američka kompanija posle 10 godina konačno povlači spornu ležaljku (VIDEO)
Foto: Profimedia

Užas

KOLEVKA SMRTI UBILA 32 DECE: Američka kompanija posle 10 godina konačno povlači spornu ležaljku (VIDEO)

Planeta -

Sa tržišta se povlači ukupno 4,7 miliona ležaljki „Rock‘n Play Sleepers“.Bebe su se okrenule na stomak i ugušile

Američka kompanija „Fišer-Prajs“, poznata po proizvodnji igračaka i opreme za decu, povukla je s tržišta gotovo 4,7 miliona ležaljki za bebe nakon što je utvrđeno da su one odgovorne za smrt najmanje 32 mališana u poslednjoj deceniji.

Američka komisija za bezbednost potrošača (CPSC) saopštila je da su se smrti beba dogodile u ležaljkama „Rock‘n Play Sleepers“, i to nakon što su se bebe okrenule na stomak ili na stranu dok nisu bile pod nadzorom. Nije precizirano kako su tačno te bebe preminule, ali se veruje da u se ugušile.

Komisija je navela da svako ko je kupio ovakvu ležaljku treba odmah da prestane da je koristi i da kontaktira sa „Fišer-Prajsom“ radi refundiranja troškova cene.

Američka akademija pedijatara (American Academy of Paediatrics - AAP) sredinom prošle nedelje je pozvala na povlačenje ove ležaljke s tržišta navodeći da je u pitanju proizvod koji nije bezbedan i može da izazove smrt.

"Kada roditelji u prodavnici kupuju proizvode namenjene bebama ili deci, smatraju da on mora biti bezbedan za upotrebu. Tragično, ali to se nije dogodilo u ovom slučaju", rekla je Kjale Jasada, predsednik AAP.

Kurir

Foto: Profimedis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja