FRANCUSKI KUVAR POSLAO PORUKU DONATORIMA OBNOVE NOTR DAMA: Za Notr Dam skupljeno milijardu evra, a deca gladuju. Je li to licemerno?    (FOTO)
Foto: Instagram/manifeildelofficial

bravo

FRANCUSKI KUVAR POSLAO PORUKU DONATORIMA OBNOVE NOTR DAMA: Za Notr Dam skupljeno milijardu evra, a deca gladuju. Je li to licemerno? (FOTO)

Planeta -

Poznati francuski kuvar Manu Feildel izrazio je šok zbog zapanjujuće količine novca prikupljenog za obnovu katedrale Notr Dam u Parizu.

Francuski šef je u četvrtak je postavio sliku na Instagram nakon što je 750 miliona evra donacija skupljeno za samo 24 sata, opisujući poplavu donacija kao "neverovatno uznemirujuće".

45-godišnjak je podelio virusni memo katedrale pored fotografije gladne dece u Africi, smatrajući da bi novac mogao biti potrošen na humanitarna pitanja.

Manuova izjava je naišla na stotine pozitivnih komentara, a većina njegovih sledbenika se složila da bi novac mogao biti potrošen na drugom mestu.

"Ne mogu da verujem da troše toliko novca na zgradu, a ne troše toliko da pomognu siromašnima", napisala je jedna osoba.

This is incredibly disturbing!!! The world is fucked!!!

A post shared by Manu Feildel (@manufeildelofficial) on

'Činjenica da je to došlo od francuskog čoveka koji nije zaslepljen medijima, čini nas da shvatimo da postoji nada u ovom svetu. Legenda!'

Međutim, Manu je takođe dobio neke kritike za taj post, a neki ljudi su rekli kuvaru da donira svoj novac za ono za šta mu je stalo.

"Želim da vas pitam da li svi profiti vašeg restorana idu gladnoj deci?" pitala je jedna osoba.

"Koliko svojih visokih zarada donirate gladnoj deci u Africi?", pita se drugi.

Kurir.rs/Daily mail

Foto: Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track