RODITELJIMA IZ PAKLA DOŽIVOTNI ZATVOR: Nema tih reči kojima bih opisao šta sam preživeo, još imam NOĆNE MORE, vraćaju mi se slike UŽASA, braće i sestara u lancima i kako ih tuku! (VIDEO)
Foto: EPA

MUČENI I ZLOSTAVLJANI GODINAMA

RODITELJIMA IZ PAKLA DOŽIVOTNI ZATVOR: Nema tih reči kojima bih opisao šta sam preživeo, još imam NOĆNE MORE, vraćaju mi se slike UŽASA, braće i sestara u lancima i kako ih tuku! (VIDEO)

Planeta -

Dejvid (57) i Luiza (49) Tarpin koji su mučili i držali zarobljene u lancima svoje 13-oro dece osuđeni su na doživotnu robiju.

Deca ovog kalifornijskog parar odlučili su da oproste svojim roditeljima višegodišnju torturu koju su preživeli. Na sudu su izjavili da još uvek vole svoje roditelje. Bračni par Tarpin uhapšen je u januaru 2018. godina kada je jedna od njihovih ćerki (17) uspela da pobegne iz prljavog i zapuštenog doma u Perisu.

Policija je potom pronašla njene sestre i braću starosti između 2 i 29 godina, unutar mračne kuće, a neka od dece su bila vezana lancima za krevet.

Na saslušanju je otkriveno da su deca dobijala jedan obrok dnevno i da im je bilo dopušteno da se tuširaju jednom godišnje. Strogo su ih kažnjavali zbog "prekršaja" kao na primer veće potrošnje vode pri pranju ruku. Turpinovi su znali da ispeku kolače, ali nisu svojoj gladnoj deci dozvoljavali da ih jedu.

Kupovali su igračke, ali im nisu dozvolili da se igraju sa njima. Deca su većinu vremena provodila u kući. Svi su bili izgladneli, zbog čega im je poremećen i fizički razvoj. Tužioci su naglasili da žrtve nisu pohađale školu.

"Ovo je najgore, najužasnije zlostavljanje dece koje sam video", rekao je lokalni tužilacj Majkl Hestrin. Dok su im izricali kazne i Dejvid i Luize su plakali i brisali suze, a neka od dece su kolicina od njihove djece obratili su se sudu.

Dvoje njihove dece sada ide na fakultet, a pojavili su se i na izricanju presude i obratili se sudu.

"Moji roditelji su mi oduzeli pravo na život, sada ga uzimam nazad. Moj život je možda bio težak, ali učinio me jakom. Verujem da se sve događa sa razlogom. Ja sam borac, snažna sam", potresne su reči jedne od ćerki Tarpinovih, dok je ona svedočila njema majka je sve vreme plakala.

Jedan od njihovih sinova rekao je da rečima ne može da opiše šta su sve preživeli tokom odrastanja.

“Još imam noćne more i vraćaju mi se slike braće i sestara u lancima i kako ih tuku”, ispričao je. “Ali to je sada prošlost”, zaključio je ovaj mladić koji sada studira, a tek prošle godine je naučio da

pliva i vozi bicikl. “Volim svoje roditelje i oprostio sam im mnogo toga što su nam uradili”, rekao je na kraju.

Dejvid i Luiza su se izvinili deci i rekli da se nadaju da će njihova uspeti u svojim životima .

“Žao mi je zbog svega čime sam povredila svoju decu. Volim ih više nego što bi oni ikada mogli znati”, rekla je majka.

“Hvala Bogu za svu moju decu”, rekao je njihov otac rekavši da mu je žao ako ih je ikada povredio.

Kurir.rs/nypost.com

Foto EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track