BRITANCU POBIJENA ČITAVA PORODICA U REDU ZA DORUČAK: Sav krvav satima  lutao po bolnicama i mrtvačnicama Šri Lanke, a onda saznao JEZIVU ISTINU! (VIDEO, FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

MASAKR U kolombu

BRITANCU POBIJENA ČITAVA PORODICA U REDU ZA DORUČAK: Sav krvav satima lutao po bolnicama i mrtvačnicama Šri Lanke, a onda saznao JEZIVU ISTINU! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Britanac Ben Nikolson izgubio je čitavu porodicu u terorističkom napadu u Šri Lanki.

Supruga Anita Nikolson (42), sin Aleks (11) i ćerka Anabela stradali su redu za doručak u hotelu "Šangri-La" u Kolombu kada je pored njih terorista, prijavljen pod lažnim imenom Muhamed Azam Muhamed, aktivirao bombu.

Nikolson je posle eksplozije krenuo u potragu za svojim najmilijima. Sav krvav lutao ulicama grada, raspitivao se po bolnicama, mrtvačnicama tražeći bilo kakav trag o svojoj porodici.

Posle napada, Ben nije mogao da pronađe ženu i decu i otišao je prvo u bolnice, a posle toga i u mrvačnice, gde je i pronašao telo svog sina Aleksa.

foto: printscreen San

"Videla sam ga kako izbezumljen luta hodnikom bolnice, sav krvav. Išao je gore-dole. Pričao je sa mnom dva puta, pitao me za svoju porodicu. Iako je imao krv svud po sebi nije bio povređen, imao je samo male posekotine na uhu i nozi.

Nije trčao, niti plakao. Bio je u šoku. Samo je pričao o ženi i deci. Bilo nam ga je žao, ali bili smo okruženi sa toliko mrtvih i povređenih ljudi, da nismo imali vremena za duži razgovor sa njim.

foto: printscreen San

Ubrzo je napustio bolnicu", kaže Pušpa Zojsa, šef hitne službe Narodne bolnice u Kolombu.

"Nažalost ubrzo se saznalo da je među osmoro Britanaca i njegova tročlana porodica. Njegova ćerka i žena su proglašene mrvima pre nego što su našli sina Aleksa u policijskoj mrtvačnici", kaže je Šakaja Vikramanajake, sudski advokat, koja je pomogla Britancu da pronađe svoje voljene.

foto: printscreen San

Ben i Anita radili su u Singapuru kao advokati, a na Šri Lanku su došli sa decoma na odmor. Nikolsonovi su jedna od porodica koje su zbrisane u terorističkim napadima širom ove države.

Danski milijarder Andres Holš Povlsen i njegova žena izgubili su troje od četvoro svoje dece. Studentkinja iz Londona, Nisanga Majadume i njena mama Santa takođe su stradale u masakru.

Kurir.rs/San

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track