ANA SE PREDSTAVLJALA KAO BOGATA NASLEDNICA I TAKO IZVELA JEDNU VELIKU PREVARU: Ojadila hotele i banke, ali su na sudu svi zapazili SAMO JEDNU STVAR! (FOTO, VIDEO)
Foto: Instagram/Printscreen

preti joj 15 godina zatvora

ANA SE PREDSTAVLJALA KAO BOGATA NASLEDNICA I TAKO IZVELA JEDNU VELIKU PREVARU: Ojadila hotele i banke, ali su na sudu svi zapazili SAMO JEDNU STVAR! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Ovih dana se u Njujorku pod budnim okom pratilo suđenje nemačkoj državljanki Ana Sorokin (28), optuženoj za prevaru.

Naime, Ana se godinama predstavljala kao bogata naslednica kako bi uživala u luksuznom životu. Smatra se da je hotele i restorane na taj način ojadila za stotine hiljada dolara, a prevarila je i mnoge prijatelje i poznanike.

Već skoro dve godine nalazi se u zatvoru na Rajkerovom ostrvu. Suđenje je počelo krajem marta, a ove nedelje su tužilac i branilac dali završnu reč.

Ana Sorokin, inače rođena u Rusiji, koja je u Nemačkoj završila gimnaziju, od 2013. godine se predstavljala kao Ana Delvi i tako iskamčila 275.000 dolara od banaka, hotela, kompanija i prijatelja.

April 22nd, 2019: Snake Is In

A post shared by AnnaDelveyCourtLooks (@annadelveycourtlooks) on

Optužena je za deset krivičnih dela i preti joj kazna od 15 godina zatvora.

Primera radi, pošto se družila sa izvršnim direktorom start-ap kompanije "Blejd" koja bogatašima nudi luksuzne letove, Ani je bilo omogućeno da bukira let od 35.000 dolara, a ada uopšte nije morala da plati unapred. Smatrali su da za to nema potrebe jer su joj verovali. Međutim, kad ni posle mesec dana nije platila, počeli su problemi.

Branilac Tod Spodek ispričao je priču o devojci koja je imala velike snove: svi su joj sve plaćali, mislila je da je to normalno. Priča o bogatoj naslednici trebalo je da joj otvori vrata u jedan drugi svet.

"To vam možda deluje nemoralno, ali nije zločin" rekao je advokat porotnicima.

Ana Sorokin je maštala o tome da osnuje luksuzni klub za bogataše i sarađivala je s poznatim ličnostima poput Gabrijela Kalatrave, sina čuvenog arhitekte, lokalima za izabranu klijentelu kao što je "Nobu", i kultnim hotelom "Standard".

Svi su hteli da rade za nju i svi su svesno ignorisali signale upozorenja, istakao je Spodek.

"Ako je sve bilo takva prevara, zašto je ranije nisu uhapsili?Živela je svoj život, na nekonvencionalan, nemoralan, ali ne i kriminalan način", rekao je on.

Tužilac Ketrin Meko, koja je pozvala desetak svedoka, govorila je o hladnokrvnoj prevari i notornoj krađi.

"Ukrala je 100.000 dolara od Nacionalne banke "Siti", a polovinu tog novca je strpala u džep. Nije imala novca i samim tim nije imala nameru da ikoga plaća. Nije bio ničeg osim laži, laži, laži i još jednom laži - i žrtava koje su se nizale jedna za drugom", rekla je Meko, dodavši da je nesporno da je optužena falsifikovala dokumenta o nepostojećim bankovnim računima kod Dojče banke i UBS, pa čak i pasoš.

Međutim, najveća od svih laži je bila činjenica da se predstavljala kao nemačka naslednica, koja u više povereničkih fondova ima bogatstvo od 60 miliona evra.

March 27th, 2019: Michael Kors Shift Dress

A post shared by AnnaDelveyCourtLooks (@annadelveycourtlooks) on

Ipak, ove optužbe nisu privukle najviše pažnje tokom suđenja. Kako bi do kraja odigrala svoju predstavu, Ana Sorokin je angažovala poznatu stilistkinju i svakodnevno je dolazila u sudnicu u zadivljujućim odevnim kombinacijama, uglavnom poznatih kreatora.

April 15th, 2019: Black Zara Dress and Signature Céline Frames

A post shared by AnnaDelveyCourtLooks (@annadelveycourtlooks) on

Kada je jednom dva sata zakasnila na ročište, sudija Dajen Kizel ju je opomenula: "Ovo je suđenje, ne modna revija!".

Njeni roditelji, koji žive u Nemačkoj, kažu da nisu ništa znali o tome šta ona radi.

Kurir.rs/Rolling stones Foto: Instagram/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track