POŽURITE U AMERIKU, TRAMP MENJA USLOVE ZA VIZE: Američki predsednik hoće samo svetsku elitu! OVO SU NAJBITNIJE NOVINE (VIDEO)
Foto: AP

EFIKASNO

POŽURITE U AMERIKU, TRAMP MENJA USLOVE ZA VIZE: Američki predsednik hoće samo svetsku elitu! OVO SU NAJBITNIJE NOVINE (VIDEO)

Planeta -

"Održimo Ameriku velikom”, slogan je sa kojim američki predsednik Donald Tramp planira osvoji drugi mandat u Beloj kući na izborima 2020., a sudeći prema predstavljenoj reformi imigracione politike, Tramp planira napredak u zemlji održavati uz pomoć strane visokokvalifikovane i najsposobnije radne snage.

Ako se Trampov predlog usvoji, za dobivanje trajne boravišne i radne dozvole biće nužno ispuniti visoke zahteve, a, između ostalog, planira se i test znanja.

Iz Bele kuće tvrde da je cilj novog plana stvoriti pravedan, moderan i zakonit imigracioni sistem.

Taj pravedni sistem Trampova administracija zamislila je tako da maksimalno olakša ulaz onima koji imaju potencijal unaprediti zemlju, dok s druge strane drastično otežava ulazak svih koji bi mogli postati teret američkom socijalnom sistemu.

Do viza će tako u budućnosti najlakše doći mlade osobe, briljantni pojedinci i potencijalni ulagači, ukratko elita svetske populacije, za koje se planira čak 45 odsto više viza.

Povećanje viza ovim elitnijim skupinama ići će nauštrb viza dodeljivanih u svrhu spajanja porodica na koje trenutno u SAD-u otpada oko 60 odsto svih dodeljenih viza, a prema novim projekcijama, taj bi se procenat prepolovio.

Kurir.rs/Večernji Foto:AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja