PREŽIVEO MASAKR U ŠKOLI, PA PRONAĐEN MRTAV U STANU: U napadu je ostao bez 12 drugara i teško ranjen, ali nije ga ubio metak! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

dugo se borio

PREŽIVEO MASAKR U ŠKOLI, PA PRONAĐEN MRTAV U STANU: U napadu je ostao bez 12 drugara i teško ranjen, ali nije ga ubio metak! (VIDEO)

Planeta -

Ostin Jubanks (37), koji je preživio masakr u Srednjoj školi Kolumbajn u Koloradu 1999. godine, pronađen je mrtav.

Policija je pronašla njegovo beživotno telo pronađeno je stanu u Stimbot Springsu nakon što nije odgovarao na telefonske pozive. Uzrok smrti bit će poznat posle autopsije.

Jubanks, tada učenik, te je 1999. godine upucan je u ruku i koleno. U napadu je poginulo njegovih 12 drugara iz razreda i profesor. Posle masakra postao zavisnik o raznim opijatima. Godinama se borio protiv zavisnosti, a o tome je i javno govorio.

Njegova porodica saopštila je da je "izgubio bitku s bolešću s kojom se dugo borio". Dodali su i da je sve vreme pokušavao da pomogne drugima da se suoče sa ovim problemom. Ostin je 2017. godine ispričao za BBC da je zbog napada, u kojem mu je poginuo najbolji prijatelj, postao zavisnik.

Napad u školi Kolumbajn dogodio se 20. aprila 1999. godine kad su dva učenika ubila 12 kolega i profesora, a zatim izvršili samoubistvo.

Bio je to do tada najsmrtonosniji napad u američkim u školama u istoriji.

Kurir.rs/CNN

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track