Najnovije vesti

ŠIRI SE TRGOVINSKI RAT KINE I AMERIKE: Britansi i japanski operateri obustavljaju prodaju 5G Huavej uređaja!
Foto: AP / Manu Fernandez

opasni potezi

ŠIRI SE TRGOVINSKI RAT KINE I AMERIKE: Britansi i japanski operateri obustavljaju prodaju 5G Huavej uređaja!

Planeta

Britanski i japanski mobilni operateri saopštili su danas da privremeno zaustavljaju planirani početak prodaje novih Huavej uređaja, uključujući neke koji mogu da se koriste u novoj generacji mobilnih mreža 5G zbog neizvesnosti oko njihovog rada zbog američkih restrikcija.

Ovakve mere najavili su britanski operateri EE i Vodafon i japanski KDDI i Y! Mobile.

 

Američka vlada prošle nedelje je ograničila tehnološku prodaju kineskim snabdevačima opreme za telekomunikacije zbog navodnih rizika za nacionalnu bezbednost. Primena odluke odložena je na 90 dana da bi telekom kompanije imale dovoljno vremena da nađu druge snabdevače. Zabrana prodaje deo je šireg trgovinskog rata između Vašingtona i Pekinga.

 

Britanski Vodafon saopštio je danas da pauzira narudžbe za telefon Mate20X, prvi Huavejov telefon za 5G mrežu, "kao privremenu meru dok vlada neizvesnost oko novih Huavej 5G uređaja".

 

Generalni direktor operatera EE Mark Alera rekao je da prodaja neće biti nastavljena dok ne dobije informacije i uveravanja o dugoročnom osiguranju da će klijenti imati podršku dok god traje uredjaj. Ta kompanija je takođe planirala da prodaje uređaj Mate20X, i posle Huavejev telefon MateX na preklapanje.

 

Kurir.rs / Beta

Foto: AP / Manu Fernandez

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...