NOVE PRETNJE VAŠINGTONA I TEHERANU: Pentagon zbog Irana šalje 10.000 vojnika na Bliski istok! (VIDEO)
Foto: printscren YT

TENZIJE NE PRESTAJU

NOVE PRETNJE VAŠINGTONA I TEHERANU: Pentagon zbog Irana šalje 10.000 vojnika na Bliski istok! (VIDEO)

Planeta -

Američko ministarstvo odbrane razmatra zahtev američke vojske o slanju još vojnika na Bliski istok zbog sve većih napetosti s Iranom, rekla su dvojica američki dužnosnika.

Pentagon će Beloj kući danas predstaviti planove za slanje 10.000 vojnika na Bliski istok, saopštili su američki zvaničnici.

Prema rečima neimenovanih zvaničnika, konačna odluka još uvek nije doneta, a nije ni poznato da li će Bela kuća odobriti slanje svih 10.000 vojnika koliko Pentagon traži ili samo deo.

Zvaničnici dodaju da ovaj potez Pentagona nije odgovor ni na kakvu novu pretnju Irana, već za cilj ima da poboljša bezbednost u regionu. Kako kažu, vojnici će biti deo kontigent defanzivnih snaga.

Pentagon će danas predstaviti planove u Beloj kući, a razgovaraće se, između ostalog, o postavljanju dodatnih sistema raketne odbrane "Pejtriot", još brodova i o novim načinima posmatranja iranskih aktivnosti.

Ovaj najnoviji zahtev za slanje dodatnih snaga usledio je posle kako su američki dužnosnici rekli, uverljivih pretnji iz Irana američkim snagama i interesima na Bliskom istoku. SAD nije javno pokazao nikakve dokaze o tome o kakvoj je pretnji reč.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track