BEGUNAC ŠOKIRAO POLICAJCE: Obećao da će se predati posle dve godine bekstva, ali je postavio neverovatan uslov! (VIDEO)
Foto: Facebook / Torrington PD

traži lajkove

BEGUNAC ŠOKIRAO POLICAJCE: Obećao da će se predati posle dve godine bekstva, ali je postavio neverovatan uslov! (VIDEO)

Planeta -

Iako se oko ovakvih stvari obično ne pregovara, policija u Konektikatu dobila je krajnje nesvakidašnji ponudu od 29-godišnjeg Džosa Simsa koji je u bekstvu već 2 godine.

Naime, begunac je kontaktirao policiju i rekao da će se predati ukoliko njegova slika koju su objavili pod sloganom "traži se" dobije dovoljno lajkova na društvenim mrežama.

Za njegovo hapšenje je izdato 7 naloga, a veruje se da se krije negde u Njujorku. Prvi nalog za hapšenje je izdat zato što se nije pojavio na suđenju u vezi sa porodičnom svađom i rizikom da će povrediti dete.

Džos je putem Fejsbuk stranice policijske stanice kontaktirao policajca i dogovorio da će se predati ako njegova slika dostigne 15.000 lajkova.

Policajac Bret Džonson je navodno uspeo njegovu prvobitnu "ponudu" od 20.000 lajkova da spusti na 15.000.

Tako je policajac objavio na Fejsbuku ovu neobičnu ponudu i pozvao ljude da lajkuju Džosovu fotografiju i šeruju na Instagramu, Tviteru, Fejsbuku i "svim ostalim platvormama za koje ni ne znam", ali i da jave policiji ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o njegom kretanju il prebivalištu.

Dok su kriminolozi i stručnjaci za bezbednost kritikovali ovakav potez policije navodeći da je nedopustivo da od prekršaja i bekstva praviti vic, ljudima na društvenim mrežama se uglavnom dopala ideja. Neki su čak predložili da njegova predaja policiji bude uživo snimama na društvenim mrežama.

Policija je na takve predloge rekla da to ne dolazi u obzir jer se "ipak negde mora podvući linija". Međutim, iako je Džosova slika dobila već oko 19.000 lajkova i mnogo različitih "reakcija" na svim društvenim mrežama, od njega još ni traga ni glasa.

Mnogi su pomislili da je reč o šali, pa je begunac rešio da kontaktira agenciju AP i obajsni da je zaista ozbiljan.

"Ponuda je prava. Oni imaju muke da me nađu a ja živim u stresu da svakih 5 sekundi gledam preko ramena jer sam u bekstvu", rekao je Sims.

Kurir.rs / AP

Foto: Facebook / Torrington PD

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track