NESTALA JE U GUSTIM ŠUMAMA I SVI SU POČELI DA GUBE NADU: Sa slomljenim nogom borila se sa divljinom 17 dana! Jela moljce i bobice, a onda su je konačno videli iz helikoptera! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

na havajima

NESTALA JE U GUSTIM ŠUMAMA I SVI SU POČELI DA GUBE NADU: Sa slomljenim nogom borila se sa divljinom 17 dana! Jela moljce i bobice, a onda su je konačno videli iz helikoptera! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Iako njeni najbliži nisu dizali ruke, nade da će pronaći Amandu Eler, koja je 17 dana ranije nestala u šumama Mauija, na Havajima, bilo je sve manje.

Instruktorka joge nestala je 9. maja, a to je prijavio njen dečko Ben Konkol, kada se ona nije pojavila na večeri.

Hiljade volontera, policajaca, vatrogasaca i pasa tragača učestvovali su u češljanju guste šume oko staze pored koje je pronađen njen auto. U potragu su bili uključeni i ronioci, lovci, dronovi i helikopteri.

"Već je počelo da nam ponestaje nade. Kada mi je zazvonio telefon sa neverovatnim vestima, mislio sam da se šale, Jednostavno, nisam mogao da verujem. Teren na kojem se Amanda izgubila je veoma težak" rekao je Džon Eler, Amandin otac.

Kako je ispričala prijateljima, Amanda je pokušavala da se vrati do svog automobila kada je shvatila da se izgubila. To je pokušavala dva dana.

"Nakon toga je odustala potrage za autom i počela je da traži vodu", ispričala je njen adrugarica Kejti Jok i dodala:

"Trećeg dana se okliznula i pala sa visine od 6 metara. Tada je slomila nogu i pokidala meniskus u kolenu. Sa tim povredama, fokusirala se samo na potragu za vodom i hranom. Četvrtog dana, iznenadna bujica vode odnela joj je cipele pa je ostala bosa. Rekla nam je da joj je najgora bila hladnoća. Spavala je u veprovom jazbini gde se pokrila raznim rastinjem kako bi se ugrejala. Molila se samo da kiša prestane jer je na sebi imala samo tanku majicu i helanke. Vodu je pila iz potoka koji je pratila kroz šumu i nadala se da ću je odvesti do okeana. Jela je divlje jagode i guave. Jedan dan pronašla je i dva moljca pa ih je pojela. Svako jutro se budila i govorila sama sebi da će to biti dan kada će se vratiti kući, a svake večeri je bila ljuta jer nije uspela.

Sudbonosnog dana, kada je već bila potpuno na ivici snage, Amandu je pronašao helikopter na oko 11 kilometara vazdušne linije od staze na kojoj se izgubila. Međutim, zbog teškog i neravnog terena, ona je prešla oko 50 kilometara.

"Gledali smo na sve strane iz helikoptera i odjednom je spazili kako maše i viče. Bilo je kao u filmu", ispričala je ekipa iz helikoptera koji ju je pronašao.

Amanda je kasnije ispričala da je i pre čula helikoptere kako je traže, ali da nije uspela da im skrene pažnju.

Ekipa iz helikpter aje spustila korpu i prevezla je u bolnicu u koju je primljena sa dosta povreda i modric, ali mentalno u odličnom stanju.

Sada se oporavlja od povreda i iscrpljenosti, a će biti puštena kući.

Kurir.rs / CBS News

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track