KRVAVI DETEKTOR LAŽI: Ovako beduini proveravaju okrivljene, ako se povrede u 300 godina starom ritualu čeka ih HOROR (VIDEO)
Foto: Screenshot

brutalno

KRVAVI DETEKTOR LAŽI: Ovako beduini proveravaju okrivljene, ako se povrede u 300 godina starom ritualu čeka ih HOROR (VIDEO)

Planeta -

Žena u Egiptu optužena je da je od muža i njegove porodice ukrala 2.000 dolara. Jedan drevni rital pokazaće da li je zaista počinila zločin. Ako opeče jezik - kriva je.

Biša je ritual u kom optužena osoba mora jezikom da dodirne užareni metalni predmet. Ako se opeče, to je znak za krivicu.

Ovaj sistem funkcioniše u "pravnom sistemu" Beduina, a Ovajmer Amer Ajad je sudija ovog suda. Preuzeo je posao nakon što je 14 godina vežbao u svojoj porodici.

Ritual je star 250-300 godina. Žena koja je optužena morala je da lizne užareni metalni predmet tri puta. Na kraju se pokazalo da nije kriva.

"Nije kriva. Kunem vam se, nije kriva. Čestitam", kaže sudija pokazujući na ženin jezik. Nakon što je ritual završen, žena je morala da se vrati porodici.

"Dođu kod nas i onda jedna strana hoće da utvrdi da je nevina, druga želi pravdu. Morate da sudite pravično", kaže sudija. Žalbu na presudu ne možete da podnesete.

"Egipćani shvataju da je ovo efikasan način da se sazna istina. Svi su počeli da dolaze kod nas umesto da idu u policiju", kaže asistent sudije Hamid Amer Ajad.

Kurir.rs

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track