KAKAV HEROJ! USVOJIO PETORO DECE SA POSEBNIM POTREBAMA: Priča ovog samohranog oca dirnula je mnoge (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

3 dečaka i 2 devojčice

KAKAV HEROJ! USVOJIO PETORO DECE SA POSEBNIM POTREBAMA: Priča ovog samohranog oca dirnula je mnoge (VIDEO)

Planeta -

Ben Karpenter kaže da je oduvek znao da želi da ima decu. Kada je napunio 21. godinu odlučio je da usvoji dete sa posebnim potrebama pogotovo zato što je radio u školi za decu i odrasle s poteškoćama u razvoju.

"Mislio sam da me neće prihvatiti kao kandidata za usvajanje dece zato što sam samac", objašnjava Ben i dodaje kako ga je služba za usvajanje baš zbog toga prihvatila, a dodatni plus je bilo i njegovo radno iskustvo.

U međuvremenu je prošlo devet godina i sada ih je petoro, a on kaže da ne planira da stane samo na tome. Za sada se brine o tri dečaka i dve devojčice. Dečak Džek ima autizam, Džozef Daunov sindrom, dok najmlađi Noa boluje od retkog sindroma i ozbiljnih urođenih defekata koji utiču i na ruke i noge.

foto: Youtube/Printscreen

"Noa je super i savršeno se uklapa u našu porodicu i, da budem iskren, osećam se kao da je oduvek sa nama", tvrdi Ben.

Devojčica Rubi ima Pjer-Robinov sindrom i ograničenu upotrebu ruku zbog nedostatka kostiju, a Lili je gluva. Ben priča kako žive u idiličnoj porodičnoj atmosferi, pogotovo jer se sva braća i sestre brinu o Noi, a najviše doprinosi Lili koja je posebno majčinski nastrojena i dosta pomaže.

Ben prima novčanu pomoć i živi od svoje štednje. Kao usvojitelj ima pravo na nedeljni dečji dodatak u iznosu od 2o funti za prvo dete i 13.70 za drugo. Usvajanje dece s teškoćama u razvoju podrazumeva i dodatak za doživotni invaliditet, koji je namenjen deci mlađoj od 16 godina, a kojima je potrebno starateljstvo.

Ben objašnjava da nikada nije želeo da imati svoju biološku decu jer smatra da postoji mnogo više od toga.

"Da, možda oni nemaju istu krv kao ja, ali koga briga", naglasio je.

Trenutno ne planira da usvoji još dece, ali kaže da ako bi u budućnosti nekom detetu bila potrebna pomoć, siguran je da bi ga na kraju usvojio.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track