TRAMP SE OKOMIO NA NJUJORK TAJMS: Ovom objavom su počinili virtuelni čin IZDAJE!
Foto: Profimedia, AP

besan

TRAMP SE OKOMIO NA NJUJORK TAJMS: Ovom objavom su počinili virtuelni čin IZDAJE!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp optužio je list Njujork tajms za "virtuelni čin izdaje" jer je preneo da su SAD povećale digitalne upade u rusku električnu mrežu.

"Ti promašeni iz Njujork tajmsa su upravo smislili priču da su SAD znatno povećale hakerske napade na Rusiju. To je virtuelni čin izdaje", naveo je Tramp na Tviteru dodajući velikim slovima da je to netačno i da je su novinari lista korumpirani i neprijtelji naroda.

Njujork tajms, koji redovno objavljuje istraživačke članke koji ne idu na ruku Trampu, često je meta izliva besa amerikog predsednika na medije.

List je u subotu preneo da američka vlada povećava digitalne upade na električnu mrežu i druge mete u Rusiji kako bi joj uputila upozorenje, pošto sumnja da Moskva to isti čini Vašingtonu.

Prema američkim zvaničnicima koje citira list, Tramp nije bio obavešten o detaljima te operacije.

Pentagon i obaveštajne službe su oklevale da obaveste Trampa u strahu od njegove reakcije i mogućnosti da to američki predsednik pomene nekim stranim zvaničnicima kao što je o jednoj osetljivoj operaciji u Siriji govorio pred nekim ruskim zvaničnicima, dodao je Njujork tajms.

Kurir.rs/Beta AFP

Foto: Profimedia, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track