POMPEO NAJAVLJUJE RAT PROTIV IRANA: Ne želimo vojni sukob, ali nećemo tražiti odobrenje Kongresa za NAPAD NA TEHERAN! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

ZAKUVAVA SE NA BLISKOM ISTOKU

POMPEO NAJAVLJUJE RAT PROTIV IRANA: Ne želimo vojni sukob, ali nećemo tražiti odobrenje Kongresa za NAPAD NA TEHERAN! (VIDEO)

Planeta -

"SAD razmatraju sve opcije suprotstavljanja Iranu, uključujući vojnu, ali Vašington ne želi rat sa Teheranom", rekao je američki državni sekretar Majkl Pompeo.

"Sjedinjene Države razmatraju ceo spektar opcija (suprotstavljanja Iranu). Mi smo nekoliko puta o tome informisali predsednika (Donalda Trampa) i nastavićemo da ga obaveštavamo“, rekao je Pomeo.

Odgovarajući na pitanje novinara da li SAD razmatraju ratnu opciju protiv Irana, državni sekretar je odgovorio: "Naravno“.

On je dodao da je „predsednik Tramp vrlo jasno rekao da ne želi da ide u rat“. Prema Pompeovim rečima, američki lider razmatra sve opcije koje treba da se preduzmu kako Teheran ne bi dobio nuklearno oružje.

Pompeo je dao na znanje da vašingtonska adminstracija neće tražiti od Kongresa odobrenje za moguće vojne akcije protiv Irana.

"Mi, u svakom slučaju imamo nadležnosti da zaštitimo američke interese. Ne zaboravite, oni su napali američki dron“, dodao je on.

Podsetimo, pobunjenici u Jemenu, Huti, uz podršku iranskih snaga oborili su početkom meseca američki špijunski dron MQ-9 "riper", navodi se u saopštenju Centralne komande američkih Oružanih snaga (Centkom) koja je odgovorna za Bliski istok i Centralnu Aziju.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track