Najnovije vesti

RUSI OTKRILI KECA U RUKAVU: Šta sve može S-500, namoćniji protivvazdušni sistem na svetu (VIDEO) !
Foto: Printscreen Youtube

opsno

RUSI OTKRILI KECA U RUKAVU: Šta sve može S-500, namoćniji protivvazdušni sistem na svetu (VIDEO) !

Planeta

Rakete sistema protivvazdušne odbrane S-500 mogu da rade i van atmosfere.

Ovo je novinarima rekao zamenik generalnog direktora za naučni i tehnički razvoj koncerna "Almaz-Antej" Sergej Druzin.

"S-500 ima širi opseg ciljeva. Sistem se može koristiti i za borbu protiv balističkih ciljeva svih tipova. To je zahtevalo povećanje energetskih potencijala lokacionih sredstava, kao i pravljenje novih raketa koje mogu da rade izvan atmosfere, gde je aerodinamička kontrola nemoguća", rekao je Druzin, prenosi Sputnjik.

 

Pored toga, on je istakao i da su lokatori S-500 izgrađeni na bazi aktivnih faziranih rešetki, u kojima nema predajnika, tako da signal generiše sama antena.

 

"U njenom sastavu postoje pojačala relativno male snage, koja se faziraju na poseban način. Umesto elektro-vakuumskih uređaja, napona od 30 do 40 kV, koriste se uređaji napona ne više od 27 V. Ovo značajno pojednostavljuje zadatak i pozitivno utiče na pouzdanost, kao i na operativnu bezbednost", istakao je Druzin.

Kako portal navodi, Druzin je pojasnio da aktivne fazirane rešetke obezbeđuju potpunije karakteristike kada je reč o izrečenoj snazi i širini spektra primenjenih signala.

 

"Danas je tehnologija proizvodnje aktivne fazirane antenske rešetke (AFAR) u preduzećima koncerna savladana u potpunosti. Lokatori su proizvedeni i testiraju se u okviru ispitivanja novog sistema", zaključio je Druzin.

 

Ranije je saopšteno da će se borbene jedinice za S-500 pripremati u Tverskoj vojnoj akademiji vazdušno-kosmičke odbrane "Maršal Žukov".

 

Kurir.rs/Sputnjik Srbija
Foto: YT Screenshot

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...