MEGAZAPLENA KOKAINA JE POSTALA JOŠ VEĆA: Na brodu na kome je uhapšen Kotoranin, nalazi se mnogo više od do sada pronađenih 16,5 tona droge (VIDEO)
Foto: AP/Matt Rourke

bravo

MEGAZAPLENA KOKAINA JE POSTALA JOŠ VEĆA: Na brodu na kome je uhapšen Kotoranin, nalazi se mnogo više od do sada pronađenih 16,5 tona droge (VIDEO)

Planeta -

Američki istražitelji sumnjaju da bi još 30 tona droge moglo biti sakriveno na teretnom brodu "MSC Gajan", usidrenom u Filadelfiji, na kojem su američke vlasti u utorak pronašle 16,5 tona kokaina.

U jednoj od najvećih zaplena u istoriji Sjedinjenih Američkih Država, pao je Crnogorac Ivan Đuraševića sa kolegom Fonofavom Tijasagom. Opsežna istraga je i dalje u toku, a brod se i sada nalazi u Filadelfiji, gde će ostati do okončanja istražnih radnji.

Crnogorac je nakon hapšenja „propevao“ američkim istražiteljima pa je ispričao da je njegova uloga bila samo utovar kokaina i da je za taj posao dobio 50.000 dolara. Đurašević je pojasnio da ga je glavni oficir pozvao na palubu kad je brod napustio Peru. Kad je došao na pramac, vidio je da brodski kran izvlači iz mora mrežu. Umesto riba, ulov u njoj bile su plave i crne vreće pune kokaina!

Kasnije se ispostavilo da je droga u mreži završila tako što je izbačena sa 14 manjih čamaca, koji su u različitom vremenskom periodu prilazili brodu. Njegov posao bio je da sa još nekoliko pomagača, od kojih su neki na sebi imali skijaške maske, drogu dopremi do broda.

Američki istražitelji smatraju da Filadelfija nije bila poslednja stanica pošiljke i da je droga bila namenjena evropskom tržištu, prvenstveno Holandiji i Francuskoj. U prilog tome ide i činjenica da su to ujedno bile i sjedeće destinacije koje je brod trebalo da poseti.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track