TRAMP ZAPRETIO IRANU SILOM I UNIŠTENJEM NAKON PROZIVKI ROHANIJA: Napad na bilo šta američko će biti presretnut velikom silom!
Foto: AP / Jacquelyn Martin

BES AMERIČKOG PREDSEDNIKA

TRAMP ZAPRETIO IRANU SILOM I UNIŠTENJEM NAKON PROZIVKI ROHANIJA: Napad na bilo šta američko će biti presretnut velikom silom!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp danas je zapretio silom Iranu, ukoliko se desi napad na "bilo šta američko".

Tramp je reagovao na reči iranskog predsednika Hasana Rohanija, koji je rekao da sankcije nametnute Teheranu pokazuju da je američka administracija očajna, a "Bela kuća mentalno zaostala".

"Iransko rukovodstvo ne razume reči "lepo" ili "saosećanje", koje nikada nisu imali. Nažalost, ono što razumeju je snaga i moć, a SAD je daleko najmoćnija vojna sila na svetu, sa 1,5 triliona dolara uloženih samo u poslednje dve godine.

Divni iranski narod pati i to bez ikakvog razloga. Njihovo vođstvo troši sav svoj novac na teror, a malo na bilo šta drugo. SAD nije zaboravila da je Iran koristio IED-ove i EFP-ove (bombe) koje su ubile 2.000 Amerikanaca i ranile mnogo više.

Vrlo neobrazovana i uvredljiva izjava Irana, izrečena danas, samo pokazuje da oni ne razumeju stvarnost. Bilo kakav napad Irana na bilo šta američko će biti presretnuto velikom i zapanjujućom silom", napisao je Tramp na Tviteru i dodao da će u nekim delovima zapanjujuća sila značiti uništenje

"Nema više Džona Kerija i Obame", dodao je on.

(Kurir.rs/R.M./Foto: AP / Jacquelyn Martin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track