ZENIČANIN ADIS ABAZ UHAPŠEN U DREZDENU: Bosanac dao bombe za MASAKR U PARIZU! Granatama i automatima snabdeo džihadiste!
Ilustracija, Foto: Profimedia

novi detalji slučaja

ZENIČANIN ADIS ABAZ UHAPŠEN U DREZDENU: Bosanac dao bombe za MASAKR U PARIZU! Granatama i automatima snabdeo džihadiste!

Planeta -

SARAJEVO - Bosanac Adis Abaz uhapšen je u Drezdenu zbog toga što je nabavio bombe za teroristički napad u Parizu 2015.

Muškarac iz Zenice iza rešetaka je završio po poternici iz Belgije i biće izručen toj zemlji, odakle je većina monstruma koji su ubili 131 osobu u francuskoj prestonici.

Javni tužilac

"Javni tužilac Drezdena i savezna kriminalna policija uhapsili su državljanina BiH (39) koji je osumnjičen zbog veze s terorističkim napadom u Parizu 13. novembra 2015. Bosanac Adis A. je privukao pažnju policije dok su tužioci istraživali dvojicu bosanskih državljana, od 17 i 28 godina, uhapšenih 18. februara sa 17 granata u Drezdenu", saopštilo je drezdensko tužilaštvo.

Kako dodaju, „belgijske vlasti izdale su evropski nalog za hapšenje zbog podsticanja terorističke organizacije povezane s terorističkim napadima, uključujući napad na koncertnu dvoranu Bataklan“.

foto: Profimedia

Nemački mediji pišu sa je Adis Abaz bombama, a možda i automatskim puškama snabdeo teroriste koji su izveli napad u ime Islamske države. Zasad niko ne pominje još direktnije učešće u zločinu, ali se ono ne isključuje jer je grupa terorista, među kojima je bio i Salah Abdeslam, pobegla posle napada.

foto: Ilustracija
foto: Profimedia, Ilustracija

Često oslobađan

Sarajevski mediji pišu da je u BiH bio hapšen u više policijskih akcija zbog organizovanog kriminala. Sud BiH ga je još 2011. osudio na dve i po godine zatvora zbog krijumčarenja droge, oružja i vojne opreme. Sud BiH je u martu ove godine potvrdio optužnicu kojom ga tereti da je formirao grupu za organizovani kriminal i postupao kao njen pripadnik. Abaz je hapšen i u januaru prošle godine zbog krijumčarenja oružja iz BiH prema Sloveniji i dalje prema zemljama EU. Tada mu je određen pritvor, ali je brzo ukinut, a uvedene su mu mere zabrane.

Kurir.rs/A. Ivanović Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track