NA HALKIDIKIJU VANREDNO: Evo ko su žrtve olujnog nevremena i kako su stradali! SEVER GRČKE RAZOREN, ova mesta su pretrpela najveće štete (FOTO, VIDEO)
Foto: printscreen YT/OPEN

noć strave

NA HALKIDIKIJU VANREDNO: Evo ko su žrtve olujnog nevremena i kako su stradali! SEVER GRČKE RAZOREN, ova mesta su pretrpela najveće štete (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Sedam osoba poginulo je u olujnom nevrememu u severnoj Grčkoj. Na poluostrvu Halkidiki proglašeno je vanredna situacija. U saopštenju se navodi da je u nevremenu noćas povređeno više od stotinu ljudi.

Direktor medicinskog centra u gradu Nea Mudanja na poluostrvu Halkidiki Atansios Kalcas izjavio je da je veliki broj ljudi primljen u bolnicu i da je najmlađi pacijent osmomesečna beba, a da ima i osoba starijih od 70 godina.

Iz policije je saopšteno da su među poginulima dvoje starijih čeških turista, otac i sin (2) iz Rusije, kao i jedna žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije.

Dvoje Čeha poginulo je u Sozopolisu kada je vetar prevrnuo njihovu prikolicu. Teže je povređen njihov sin, dok je devetnaestogodišnji unuk prošao bez povreda. Tridesetdevetogodišnji Rus i njegov sinčić (29 izgubili su živote kada se na njih srušilo drvo u Nea Potidei u hotelskom kompleksu u kom su boravili. Majka (54) i ćerka (8) iz Rumunije poginuli su u Nea Plagiji kada se na njih srušio krov konobe u kojoj su potražili zaklon.

Obalna straža je saopštila da je na području Nea Kalikratije nestao ribar (62). On je oko 18 sati otišao sa svojim drvenim brodom u ribolov i od tada mu se gubi svaki trag,.

Bez struje su ostala mesta Kasandra i Sitonija, a drvo koje je oboreno na putu od mesta Metamorfosis do Nikitija je prekinulo saobraćaj. Saobraćaj je bio otežan i na putu između Neos Marmarasa i Porto Karasa.

U pomenutim mestima nije bilo mobilnog signala, interneta, a i fiksna telefonija je bila u prekidu. Među pogođenim letovalištima su Pefkohori, Hanioti, Neos Marmaras, Kalitea i Nikiti.

U oluji za koju pojedini navode da je najveća u proteklih nekoliko decenija, vodena bujica nosila je drveće, a u moru se mogu videti suncobrani i ležaljke iz barova na plaži dok je u Potidei došlo i do manjeg uragana.

Meteorolozi su nevreme opisali kao "ekstremno neobično za ovo doba godine" i predviđaju da će se padavine nastaviti do večeras.

Kurir.rs/Fakt

Foto YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track