OVO MOŽE SAMO NA SICILIJI: Policija godinama plaćala mafiji kiriju! U zgradi mafijaške porodice Luka nalazi se sedište vitorijske policije!
Foto: YouTube prtscr / Manuelmarco Migliorisi

neverovatno

OVO MOŽE SAMO NA SICILIJI: Policija godinama plaćala mafiji kiriju! U zgradi mafijaške porodice Luka nalazi se sedište vitorijske policije!

Planeta -

Iako je većini prva asocijacija na Siciliju mafija, niko, pa ni policija, nije mogao ni da nasluti mogućnost da MUP plaća najam za policijsku stanicu mafijaškoj porodici.

Upravo to se dogodilo u sicilijanskom gradu Vitoriji. Finansijska policija zaplenila je zgradu u kojoj je bilo sedište vitorijske policije, u sklopu potrage za imovinom mafijaške porodice Luka, potvrdio je portparol tamošnje policije.

Prethodno su list La Repubblica kao i novinska agencija ANSA objavili da je policija plaćala 105.000 evra godišnje za najam dela zgrade.

Kako je list naveo, mafijaška porodica Luka je 50 odsto vlasništva nad zgradom 2012., odnosno u vreme kada je policijska stanica u njoj bila već nekoliko godina.

Policijski zvaničnik Salvatore La Rosa rekao je da u to vreme italijanski MUP nije znao za povezanost novog vlasnika s mafijom.

Kako je rekao, već mesecima se radi na tome da se policijska stanica iz praktičnih razloga premesti u drugi prostor, a to će se sada dodatno ubrzati.

Informacija o pretresu imovine mafijaške obitelji Luka objavljena je još 1. jula, ali nije odmah bilo poznato da se to odnosi i na zgradu policijskog sedišta.

Članovi porodice Luka su lokalno poznati kao trgovci automobilima i poduzetnici s nekretninama, a optuženi su za pranje novca u ime mafijaškog klana Rinzivilo.

Braća Frančesko Anronio i Salvatore Luka, kao i Salvatoreov sin Roko, u predistražnom su zatvoru pod optužbom za saradnju s mafijom.

Kurir.rs / Jutarnji.hr

Foto: YouTube prtscr / Manuelmarco Migliorisi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track