PLESAO NA SVADBI SA DVA PIŠTOLJA U RUKAMA, PA IZAZVAO LAVINU KOMENTARA: Šveđani šokirani prizorom sa imigrantskog venčanja! Više liči na scenu iz mafijaškog filma! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Facebook/Joakim Lamotte

SNIMAK IZAZVAO DEBATU

PLESAO NA SVADBI SA DVA PIŠTOLJA U RUKAMA, PA IZAZVAO LAVINU KOMENTARA: Šveđani šokirani prizorom sa imigrantskog venčanja! Više liči na scenu iz mafijaškog filma! (VIDEO)

Planeta -

Snimak sa imigrantske svadbe u švedskom gradu Filipstadu izazvao je veliku buru na društvenim mrežama i pokrenuo debatu.

Na snimku koji je objavio novinar Joakim Lamot, švedskoj javnosti poznat po izveštavanju o pitanjima imigracije i seksualnih zločina, jasno se vidi muškarac koji drži dva pištolja u rukama i pleše uz muziku.

Prema pisanju Lamota, čitav prizor je snimljen na jednom venčanju u Filipstadu u okrugu Varmlendu.

Lamot je kontaktirao vlasnika Aleka Fornandera koji je potrdio da je imanje Munkeberg zaista iznajmljeno za svatove.

"Imigrantski par se venčava. Nisam imao razloga da im ne verujem", rekao je vlasnik. Za lokalne medije je rekao da je to veče dolazila i policija, ali da nije u pitanju pravo oružje već igračke.

Policija je potvrdila da je lokalni muškarac plesao sa dva pištolja. Iako je čitav događaj opisan kao krajnje neprikladan, proslava se nastavila.

Ipak, video snimak je postao viralan, a u Švedskoj je stigla osuda od strane javnosti. Mnogi građani su izrazili svoju ogorčenost na Fejsbuku.

"Više liči na scenu venčanja iz mafijaškog filma. Pištolji na venčanju, kako neukusno", stoji u jednom komentaru.

Međutim, bilo je i onih koji su kritikovali novinara, ističući da je otkrivao detalje kako bi zadovoljio svoju "rasističku publiku".

Švedka ima stroge zakone kada je reč o upotrebi oružja. Većina ljudi koji poseduju oružje su lovci.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja