PUTIN PROGOVORIO O SKRIPALJU I TROVANJU: Tu nešto nije u redu! Britanci bi ga ubili da su hteli, ali drugo im je bilo potrebno!
Foto: EPA, Profimedia

OTVORENO

PUTIN PROGOVORIO O SKRIPALJU I TROVANJU: Tu nešto nije u redu! Britanci bi ga ubili da su hteli, ali drugo im je bilo potrebno!

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin ne veruje da su britanske obaveštajne službe, kako pišu neki mediji, mogle da otruju bivšeg oficira Glavne obaveštajne uprave (GRU) Sergeja Skripalja.

"Iskreno govoreći, ne verujem u to... Da su hteli da ga otruju, otrovali bi ga. U današnjim uslovima to nije teško. Dovoljan je miligram. Ako se nalazi u njihovim rukama, to uopšte nije teško", istakao je Putin u intervjuu reditelju Oliveru Stounu za film "Bitka za Ukrajinu".

Predsednik Rusije ne veruje da je Skripaljeva smrt bila konačni cilj Britanaca.

"Ne, ovde nešto nije u redu. Možda je samo bio potreban skandal", pretpostavio je on i napomenuo da ne zna gde se sada nalazi Skripalj.

"On je špijun, sve vreme se krije", ironično je rekao šef države.

foto: EPA

Putin ne veruje ni da bivši pukovnik GRU poseduje neke supervažne podatke o Rusiji koje bi mogao da preda medijima.

"Sumnjam. Skripalj više nije u igri. Kakve informacije on može da ima?", zapitao je ruski lider.

foto: Profimedia

Bivši pukovnik Glavne obaveštajne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta u Solzberiju u južnoj Engleskoj, što je uzrokovalo veliki međunarodni skandal. London tvrdi da je Rusija umešana u trovanje supstancom A-234, koje britanske vlasti izjednačavaju sa supstancom novičok. Moskva to kategorički poriče.

Istragu o incidentu trovanja Skripalja vodi protivteroristička jedinica Skotland jarda.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track