FBI BI DA ISPITA SREDNJEG SINA BRITANSKE KRALJICE: Milijarder pedofil slao princu Endruu devojčice! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

skandal

FBI BI DA ISPITA SREDNJEG SINA BRITANSKE KRALJICE: Milijarder pedofil slao princu Endruu devojčice! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Nedavno hapšenje milijardera Džefrija Epstina (66) na aerodromu u Njujorku zbog trgovine maloletnicama za pružanje seksualnih usluga upalilo je alarm i sa druge strane Atlantskog okeana - u Bakingemskoj palati.

Naime, jedan od Epstinovih dobrih prijatelja je princ Endru (59), vojvoda od Jorka i srednji sin britanske kraljice Elizabete Druge.

Prema pisanju magazina Gloub, američki FBI želi da ispita princa u vezi sa slučajem koji je uzburkao javnost imajući u vidu da je milijarder drugovao s mnogobrojnim poznatim ličnostima (Bil Klinton, Donald Tramp, Vudi Alen itd.)

Britanski magazin, pozivajući se na anonimne izvore, prenosi da je u Bakingemskoj palati opsadno stanje.

foto: Profimedia

"Kraljica Elizabeta je van sebe od besa. Ona se plaši da bi ovaj skandal mogao žestoko da naškodi monarhiji. Zbog toga razmišlja i da svog sina izbaci iz kraljevske porodice i uskrati mu prava i liši ga obaveza", rekao je izvor blizak palati.

Džefri Epstin, koji je 2007. već osuđivan zbog sličnih prekršaja, zadržan je u pritvoru i sada mu preti 45 godina robije. FBI veruje da je Epstin najmanje jednu od svojih žrtava slao vojvodi od Jorka radi seksa, i to u više navrata. To se dogodilo 2001. godine i radi se o Virdžiniji Roberts Džufri (35), koja je tada imala tek 15 godina.

Virdžinija Roberts Džufri je od Epstina tražila odštetu u civilnoj parnici 2015, ali je taj slučaj zatvoren. Sada je ponovo otvoren.

Ministarstvo pravde SAD je pokrenulo unutrašnju istragu kako bi se utvrdilo da li je u slučaju Džefrija Epstina iz 2007, kada je on bio osuđen na samo 13 meseci zatvora, bilo propusta.

Veza sa Trampom

Epstin je Virdžiniju prvi put video u odmaralištu Mar A Lago, čiji je vlasnik Donald Tramp, a gde je radila kao pomoćno osoblje.

Ona je u svedočenju izjavila da je s princem Endruom, pod Epstinovim pritiskom, spavala u Londonu, Njujorku i na milijarderovom imanju na Karibima. Bakingemska palata je odlučno demantovala da je princ imao seks s maloletnicom.

Blisko su sarađivali... Aleksander Akosta i Donald Tramp
Blisko su sarađivali... Aleksander Akosta i Donald Trampfoto: Asošijejted Pres

Advokat skeptičan - neće se odazvati!

Nemački Bild je stupio u kontakt sa advokatom Dejvidom Bojsom, koji zastupa Virdžiniju Roberts Džufri i koji sumnja da će pravda biti zadovoljena:

"Iako FBI želi da ispita princa Endrua, on se neće odazvati, a oni ne mogu jednostavno da odu u palatu i privedu ga. Spisak žrtava Džefrija Epstina nije zaključen i među njima sigurno ima još onih koje su primoravane na seks s princom Endruom".

Ostavka u Beloj kući

Aleksander Akosta, ministar za rad SAD, podneo je ostavku kada je Džefri Epstin nedavno uhapšen.

Akosta je bio federalni tužilac kada je Epstin 2007. osuđen na 13 meseci zatvora. Zanimljivo je da je on po izlasku s robije u kući u Njujorku napravio raskošnu žurku koja je trajala tri dana, a čiji je gost bio i princ Endru.

Nakon te zabave, princ je izgubio status specijalnog izaslanika za ekonomska pitanja.

Kurir.rs/A.P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track