GAZDINA PARANOJA GA KOŠTALA ŽIVOTA: Kopao mu tunel ispod kuće jer je mladi bogataš imao veliki strah! Evo kako se pravdao na sudu! (VIDEO)
Foto: AP

bruka

GAZDINA PARANOJA GA KOŠTALA ŽIVOTA: Kopao mu tunel ispod kuće jer je mladi bogataš imao veliki strah! Evo kako se pravdao na sudu! (VIDEO)

Planeta -

Milioner koji se obogatio trgujući na berzi, osuđen je na zatvor zbog smrti mladića koga je unajmio da mu kopa tunele za tajni nuklearni bunker ispod kuće u Merilendu.

Danijel Bekvit (28) koji je važio za veoma inteligentnog hakera, osuđen je na devet godina zatvora nakon što je proglašen krivim za ubistvo drugog stepena i ubistvo iz nehata 21-godišnjeg Askije Kafre. Tokom izricanja kazne Bekvit se izvinio roditeljima radnika koji je poginuo 10. septembra 2017. godine.

foto: AP

Kafra je iskopao oko 30 metara tunela ispod Bekvitove kuće u Betesdi u Merilendu kada je izbio požar. Kada su vatrogasci stigli, otkrili su "golo, ugljenisano telo" mladića u podrumu.

Uzrok smrti je udisanje dima, naveo je državni medicinski istražitelj. Vatrogasci su takođe pronašli rupu u podu dubine oko šest metara koja se dalje širila u tunele koji su se prostirali na oko 60 metara, prema sudskim dokumentima.

Sudija Margaret Švajcer je rekla da je Bekvitova "intelektualna arogancija" dovela do tragedije.

foto: AP

"Mislili ste da će sve biti u redu jer ste veoma pametni. Mislili ste da možete sve da popravite", rekla je ona.

Bekvitov advokat je tvrdio da je u pitanju nesrećan slučaj i da on nije kriv ni za šta. Međutim, tužilaštvo je tvdrilo da Bekvit nije odreagovao kako je trebalo i da nije obezbedio uslove za rad za mladog radnika, koji nije mogao da pobegne kada je izbio požar.

Tužioci su rekli da je Bekvitov dom bio opasan jer je bilo teško pobeći iz njega u hitnim slučajevima. Sudski dokumenti kažu da je kuća bila "prepuna gomila smeća i drugih stvari razbacanih po kući sa uskim putevima nalik na lavirint."

Mladi radnik je uradio u užasnim uslovima, ponekad i čitave nedelje ostajao u tunelu, gde je jeo i spavao, a za nuždu koristio kofu.

foto: AP

Kafra je na dan pogibije poslao poruku Bekvitu u kojoj je napisao: "Definitivno osećam neki dim ovde". Bekvit mu satima nije odgovarao, da bi na kraju ipak rekao da je isključio struju i uverio mladića da će biti sve u redu.

Kasnije tog dana, Danijelovi susedi, koji nisu imali pojma da Kafra kopa tunel ispod kuće, pozvali su hitnu službu zbog požara. Kako je rekao njegov branilac, Bekvit je pokušao da spase Kafru, ali nije mogao od dima. vatrogasci koji su stigli videli su Bekvita kako izlazi iz kuće kašljući zbog udisanja dima.

Zatim su vatrogasci ušli u kuću i videli podrum u kojem se nalazio nastradali Kafra, koji je pokušao da pobegne, ali nije uspeo. Dalje, našli su rupu u podu u tunele koji vode od nje. Bekvit je u poslednjih nekoliko godina postao izuzetno paranoičan zbog straha od nuklearnog rata, naročito usled tenzija koje su rasle između SAD i Severne Koreje, zbog čega je i želeo da napravi nuklearni bunker.

Kurir.rs/Index

Foto:AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track