SKANDAL! ALBANCI UNIŠTILI SPOMENIK GRČKOM HEROJU: Digli ga u vazduh, Grci užasnuti (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook Welcome to Real Macedonia - Welcome to Greece

provokacija

SKANDAL! ALBANCI UNIŠTILI SPOMENIK GRČKOM HEROJU: Digli ga u vazduh, Grci užasnuti (FOTO)

Planeta -

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke izrazilo je "užasavanje i zabrinutost" nakon što je uništen spomenik posvećen grčkom borcu s početka 20. veka Timiosu Liolisu.

(Tanjug) - Ministarstvo spoljnih poslova Grčke izrazilo je u današnjem saopštenju "užasavanje i zabrinutost" zbog uništavanja spomenika posvećenog grčkom borcu sa početka 20. veka Timiosu Liolisu, koji je danas oko podneva dignut u vazduh u selu Kranija na jugu Albanije, prenosi ANA.

Navodi se da je grčko ministarstvo, snažno osuđujući ovu akciju, ponovilo poziciju da "provokacije usmerene protiv grčke etničke manjine i na kraju i grčko-albanskih odnosa, moraju odmah da budu istražene i razrešene, a krivci moraju da budu privedeni pravdi".

"Atina od albanske strane očekuje da preduzme korake na ponovnom uspostavljanju osećaja bezbednosti grčkoj etničkoj manjini što je pre moguće. Ministarstvo spoljnih poslova i grčka ambasada, kao i naše konzularne vlasti u Albaniji, pažljivo prate ovaj slučaj", piše u saopštenju grčkog ministarstva.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen Facebook Welcome to Real Macedonia - Welcome to Greece)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track