OVA BEBA NA SLICI SAM JA, A OKO MENE SU IGLE: Tinejdžerka objavila šokantne slike iz porodičnog albuma! Ovako izgleda detinjstvo uz majku zavisnicu (FOTO)
Foto: Imgur

potresna ispovest

OVA BEBA NA SLICI SAM JA, A OKO MENE SU IGLE: Tinejdžerka objavila šokantne slike iz porodičnog albuma! Ovako izgleda detinjstvo uz majku zavisnicu (FOTO)

Planeta -

Jedna tinejdžerka (17) je na društvenoj mreži Redit postavila sliku uz opis "Ovo sam ja sa 18 meseci, i da, to su igle na prozorskoj dasci, i da, tako je izgledala cela kuća", koja je privukla dosta pažnje.

Ovom prilikom je opisala kako je izgledalo odrastanje uz majku zavisnicu i četvoro braće i sestara.

Na drugim slikama se vide i njene sestre koje su tada imale dve ili tri godine. Igrale su se među gomilom odeće i smeća, penjale se na prljavi krevet, a kako je sama rekla, u kuhinji je bilo više pilula i raznoraznoh lekova nego hrane.

Fotografije je snimio njen tada 16-godišnji brat, koji je svesno zabeležio pravo stanje i uslove u tadašnjem domu. Slike je potom pokazao učiteljici koja je nazvala Službu za zaštitu dece, pa su deca odvedena od majke.

Tada su smešteni u usvojiteljske porodice, a ova devojčica je usvojena kad je napunila devet godina.

foto: Imgur

Deca su bila "prilično neuhranjena i nerazvijena", delom zato što je majka kroz sve trudnoće pušila, drogirala se i pila, a delom jer je porodica tada preživljavala i hranila se zahvaljujući bonovima za hranu.

Nažalost, uspomene na detinjstvo su joj fotografije koje prikazuju sav užas njihovog doma.

foto: Imgur

Stan je pretrpan stvarima, lekovima i smećem, narkomanski pribor u uglovima, prljavi kreveti, nož na podu kupatila, razbijeno staklo u gomili igračaka i slično.

Na pitanje kako se nosi sa prošlošću, devojka odgovara da bira pozitivno da gleda na život.

"Čudno, znam, ali ja zapravo volim ove fotografije! Kad vidim gde sam bila, podsete me na to koliko sam daleko došla i šta sve mogu da postignem", napisala je.

foto: Imgur

Mnoge je zatekla njena izjava kako je "oprostila majci, iako joj je trebalo vremena".

"Nažalost, i mama i tata su preminuli. Otac nije bio zavisnik, a majka se sa njom borila do zadnjeg dana. Moja majka nije bila ono od čega je bolovala, ona je bila mnogo više od toga, ali mi je trebalo vremena da to shvatim", dodala je.

foto: Imgur

Ipak, od usvajanja stvari su krenule na bolje, iako priznaje da pati od oblika Posttraumatskog sindroma.

"Završavam školu za spasioca, imam super dečka i plaćen fakultet", pohvalila se, a kaže da će, kad poželi decu, usvojiti starije nezbrinuto dete radije nego da ima svoje.

foto: Imgur

Iako nije otkrila šta se dogodilo sa svom braćom i sestrama, napisala je da je brat koji je snimio ove slike srećno oženjen, i da on i žena očekuju četvrto dete. Jedna sestra, koja joj je bila više kao mama, diplomirala je psihologiju i nauku o razvoju deteta, a radi u centru za autizam.

Krajem juna je objavljen Svetski izveštaj o drogama za 2019., a posebno se upozorava na SAD zbog velikog porasta zavisnika o opijatima. Iz Ujedinjenih nacija kažu da je stanje "preraslo u epidemiju".

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Imgur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja