ISPOVEST UDOVICE PABLA ESKOBARA: Upoznala sam ga kad sam imala 12 godina, a udala sam se sa 15! Naterao me da abortiram, a njegove ljubavne afere morala sam da tolerišem! Evo zašto sam se plašila da ga ostavim! (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA, Printscreen/Youtube

ŽIVOTNA PRIČA

ISPOVEST UDOVICE PABLA ESKOBARA: Upoznala sam ga kad sam imala 12 godina, a udala sam se sa 15! Naterao me da abortiram, a njegove ljubavne afere morala sam da tolerišem! Evo zašto sam se plašila da ga ostavim! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Viktoria Eugenia Enao, danas 58-godišnjakinja, Pabla Eskobara je upoznala kada je imala samo 12 godina. No već je tada zapela za oko 23-godišnjem Eskboaru koji se brzo uspinjao u kriminalnoj hijerarhiji.

Imala je svega 14 godina kada je Eskobar prisilio na pobačaj u nekoj mračnoj ulici.

"Nisam znala šta se događa, samo sam ga pokorno pratila", otkrila je u svojoj novoj biografiji, opisujući kako je žena kod koje su ju odveli gurala neke plastične cevi u nju dok nije počela da krvari.

foto: EPA/Zipi

Potom ju je Eskobar odveo kući, pa joj je rekao da sledi uputstva koje joj je žena dala i da ga obaveštava o svom stanju.

I nakon traumatičnog pobačaja, ostala je sa Pablom. Godinu dana kasnije, kada je imala samo 15 godina, venčali su se crkvi Svetog trojstva u kolumbijskoj Palmiri. Ni Pablovi ti njeni roditelji nisu hteli da prisustvuju venčanju, a Viktoria se tog dana seća sa pomešanim osećajima.

foto: Printscreen Facebook

"S jedne strane sam ga volela, ali istovremeno i strahovito plašila", rekla je ona.

Ubrzo je počela da sluša glasine o Pablovnim brojnim preljubima i avanturama, no jednostavno nije htela da proverava njegove džepove ili da traži tragove ruža.

Živeli su zajedno, ona bi ujutro odlazila u školu, a posle povratka kući preuzimala ulogu domaćice.

foto: Youtube/Printscreen

Ubrzo je zatrudnela. Tada u četvrtom srednje priseća se kako je tražila od profesorke engleskog jezika da ju pusti sa ispita da li joj je pukao vodenjak.

Kako je rastao Eskobarov uticaj tako je i broj ljubavnih afera bio sve veći, a najpozntija je bila ona sa Vendi Čavariaga Gil koja je trajala više godina.

Viktoria kaže da Pabla, sa tada 28-godišnjom brinetom zelenih očiju, upoznao njegov prijatelj, bogat i uticajan.

"Nisam ga mogla ostaviti, ne samo zato što sam ga volela nego i iz straha. Osećala sam potpuno bespomoćno, i nisam znala šta će biti sa mojom decom i samnom bez njega", rekla je, prenosi Daily Mail. Nije se bojala samo njegovih rivala, nego i Pabla.

foto: EPA/Zipi

"Čak sam se plašila da bi mi i najmoćniji čovek Kolumbije mogao nešto napraviti ako ga ostavim", rekla je.

Strah je bio itekako opravdan, jer Pablo nije prezao ni od čega. Kasnije se pokazalo da je bio naručio i ubistvo dugogodišnje ljubavnice Gil kada je pomislio da je postala doušnik, prenosi Net.

Nakon atentata na ministra pravosuđa 1993. godine Viktoria (35), sada već majka dvoje dece, morala je sa Pablom i decom da pobegne. Kako su zahtevi za izručenjem postajali sve glasniji, a obruč oko narkobosa se sve više stezao, Pablo je konačno poslao svoju suprugu i decu u zgradu pod vladinom zaštitom.

Eskobar je ubijen 2. decembra 1993. godine. Na vrhuncu moći kontrolisao je 80 odsto prometa kokaina iz Kolumbije u SAD, pa je bio težak najmanje 30 milijardi dolara.

Kurir.rs/Dejli Mejl

Foto: EPA, Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja