Najnovije vesti

ŠOKANTNI DETALJI SMRTI AMERIČKOG MILIJARDERA: Epstajn se zadavio zatvorskom posteljinom, a bio bi živ da se ovo nije desilo
Foto: AP / New York State Sex Offender Registry

misteriozna smrt

ŠOKANTNI DETALJI SMRTI AMERIČKOG MILIJARDERA: Epstajn se zadavio zatvorskom posteljinom, a bio bi živ da se ovo nije desilo

Planeta

Milijarder Džefri Epstajn, optužen za seksualno zlostavljanje maloletnih osoba, obesio se u svojoj ćeliji koristeći zatvorsku posteljinu koju je omotao oko vrata i pričvrstio na gornji krevet na sprat.

Osuđeni pedofil kleknuo je prema podu nakon što je rano u subotu stavio glavu u omču čaršava, objavio je Njujork post.

 

Epstajn je pronađen bez svesti oko 6.30 sati u svojoj ćeliji u Kazneno-popravnom centru Metropolitan, saopšteno je iz Federalnog zavoda za zatvor.

Kako osoblje nije uspelo da ga oživi, odveden je u ambulantnu unutar zatvora, piše Dejli mejl. Odatle je smešten u sanitet i prebačen je u bolnicu, ali su ga doktori proglasili mrtvim.

 

Otkako je javnost saznala za njegovo samoubistvo, pojavile su se spekulacije kako je to mogao da izvede nakon što je što je to pokušao i prošlog meseca.

Zatvorska procedura diktira da zatvorenik prolazi kroz postupak ispitivanja kako bi se utvrdilo da li postoji opasnost da se povredi ili ubije.

Ako zatvorenik pokuša samoubistvo ili se povredi, kao što je to uradio Epstajn 24. jula, on će biti pod 24-časovnim nadzorom u posebnoj ćeliji bez pristupa materijalnim predmetima.

 

Epstajn je bio pod neprekidnim nadzorom nakon pokušaja samoubistva kada su ga pronašli sa modricama na vratu, ali je krajem jula vraćen u svoju ćeliji i skinut za nadzora, pa nije bio pod njim za vreme smrti, rekao je izvor.

Takođe, mediji prenose da Epstajna nisu proveravali nekoliko sati pre nego što je pronađen mrtav u ćeliji.

 

- Ostavljen je tamo sam, uprkos tome što je stražar morao da ga proverava na svakih 30 minuta - rekao je izvor za Vašington post.

Iako je Epstajn imao i cimera, on je misteriozno premešten u petak, nekoliko sati pre smrti milijardera.

 

Agenti američkog FBI-a izvršili su pretres privatnog ostrva preminulog milijardera, u sklopu istrage koja se i dalje nastavlja nakon njegove smrti.

Dejli mejl uspeo je da dođe do snimka velikog broja agenata koji su se u ponedeljak ujutro iskrcali i krenuli u pretres ostrva Litl Sent Džejms, koji je u medijima dobio zloglasne nadimke "Ostrvo orgija" i "Pedofilski ostrvo".

 

Na snimku se vide i agenti koji putuju ostrvom u golf-vozilima, kao i ronioci koji rone pored obale, očigledno tražeći mogući dokazni materijal.

Drugi agenti na snimku posmatraju ovo karipsko ostrvo s vrha Epstajnove luksuzne vile, koje je kupio 1998. za 8 miliona dolara.

Racija je izvršena nekoliko dana nakon što je objavljeno 2.000 stranica dosad tajnih sudskih dokumenata. Samo dan nakon toga, odjeknula je vest da se Epstajn ubio.

 

 

(Kurir.rs/Telegraf.rs/Foto: AP / New York State Sex Offender Registry)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...