ISPOVEST DEVOJKE RASPLAKALA TVITER: Tražim ovog čoveka, kupio mi je bicikl kad sam 90-ih bila devojčica (5) izbeglica!
Foto: Twitter/@MeAndVan

HEROJ DEČJEG SRCA

ISPOVEST DEVOJKE RASPLAKALA TVITER: Tražim ovog čoveka, kupio mi je bicikl kad sam 90-ih bila devojčica (5) izbeglica!

Planeta -

Mevan Bakabar (29) dirnjula je srca korisnika Tvitera kad je podelila priču o toplom gestu jednog dobrog čoveka koji joj je razveselio turobne izbegličke dane kad je imala samo pet godina.

Mevan je 90-ih godina živela u izbegličkom logoru u Holandiji, a jedan od volontera bio je toliko čovek da je njoj, tada petogodišnjoj devojčici, kupio bicikl. Sad, kad je odrasla, potražila ga je.

"Ćao internete, znam da je su mi šanse male, ali: bila sam izbeglica pet godina tokom devedesetih, a ovaj čovek, koji je radio u izbegličkom logoru kod Zvolea u Holandiji, iz dobrote svog srca kupio mi je bicikl. Moje petogodišnje srce eksplodiralo je od radosti. Želim da znam njegovo ime. Može pomoć?", stoji u njenoj objavni na Tviteru, u kojoj je priložila i sliku čoveka koju su ona i majka s nekolicinom stvari ponele iz izbegličkog logora.

Pošto nije mogla da se seti njegovog imena, Mevan je mislila da će njena potraga biti uzaludna. Međutim, posle 3.000 šerova i nekoliko novinskih članaka, Mevan i njen junak iz detinjstva su se sreli!

On se zove Egbert, danas gaji orhideje i još pomaže izbeglicama. Odmah se setio Mevan i njene mame, ali novinare je zamolio da mu ne objavljuju prezime zbog privatnosti. On i Mevan su se našli u Holandiji, a susret je bio jako emotivan.

Mevan kaže da su joj bicikl koji je dobila od Egberta i njegovo dobro delo pomogli da izraste u osobu kakva je danas i da se ponovno oseća vrednom.

"Sećam se da sam se osećala tako posebnom. Sećam se da sam pomislila da je ovo tako velika stvar koju treba da primim, da li sam uopšte vredna ovakve stvari? Taj osećaj postao je osnova mog odrastanja", kaže Mevan.

Ekipa na Tviteru proglasila je ovo najlepšom pričom ove godine.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track