Najnovije vesti

BIĆE OVO NOVA NOĆNA MORA PENTAGONA: Moćni dvojac, stelt dron Ohotnjik i lovac Su-30SM izveli svoj prvi zajednički let!  (VIDEO)!
Foto: YT Screenshot

udruženi jači

BIĆE OVO NOVA NOĆNA MORA PENTAGONA: Moćni dvojac, stelt dron Ohotnjik i lovac Su-30SM izveli svoj prvi zajednički let! (VIDEO)!

Planeta

Najnovija ruska teška bespilotna letelica "Ohotnjik" imala je prvi let u tandemu sa lovcem Su-30SM, a video snimak je objavilo Ministarstvo odbrane

Po poletanju "Ohotnjika" sa piste, njegov let prati suhoj sve do sletanja.

Prvi video snimak leta "Ohotnjika" obavljen je početkom avgusta, a sam let je trajao više od 20 minuta. Pod kontrolom operatera, bespilotna letelica je kružila oko aerodroma na visini od oko 600 metara.

 

"Ohotnjik" je prva teška bespilotna letelica sa ofanzivnom namenom. Izrađen je po šemi "letećeg krila" uz upotrebu posebnih materijala i obloga koji ga čine praktično nevidljivim za radare.

Opremljen je motorom serije AL-31, koji se koristi i na lovcima Su-27, kao i opremom koja omogućava optičko, elektronsko, radio i drugo izviđanje.

 

Takođe, na krilima bespilotne letelice nema karakterističnih nosača za oružje jer su ubojna sredstva smeštena unutar trupa.

 

Kurir.rs/Vostok

Foto YT Screenshot

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...