ŠVAJCARCI DIGLI LOVCE NA CIVILNI AVION DMITRIJA PESKOVA: A kako je on odreagovao je totalni hit! (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter/@dimsmirnov175

PRATNJA NA NEBU

ŠVAJCARCI DIGLI LOVCE NA CIVILNI AVION DMITRIJA PESKOVA: A kako je on odreagovao je totalni hit! (VIDEO)

Planeta -

Ratno vazduhoplovstvo Švajcarske podiglo je dva lovca kako bi ispratilo avion Il-96 u kom su se nalazili članovi ruske delegacije koja je išla za Francusku na pregovore Vladimira Putina i Emanuela Makrona.

U sastavu delegacije se nalaze portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov, pomoćnik šefa države za međunarodne poslove Jutrij Ušakov i novinari pres-centra Kremlja.

Dva lovca pratila ruski civilni avion na visini od 10,6 kilometara na rastojanju od nekoliko metara, sve do granice sa Francuskom. Peskov je ovaj događaj nazvao „aktom gostoprimstva“.

Švajcarske vazduhoplovne snage redovno pokazuju sličnu pažnju avionima specijalnog odreda „Rusija“. Tako su u novembru 2016. švajcarski lovci dočekali u svom vazdušnom prostoru i otpratili avion Il-96-300 do granice sa Francuskom, sa ruskom delegacijom koja je letela na samit APEK-a u Limi.

U novembru 2018. avioni švajcarskog ratnog vazduhoplovstva podigli su se u vazduh kako bi ispratili avion koji je iz Ženeve leteo za Moskvu, a u kojem je bila delegacija koju je predvodio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Specijalni odred „Rusija“ prevozi visoke zvaničnike Rusije, uključujući predsednika Ruske Federacije i premijera, kao i članove njihovih delegacija i lica koja ih prate tokom službenih poseta inostranstvu ili poslovnog putovanja preko teritorije Ruske Federacije.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija/Foto: Printscreen Twitter/@dimsmirnov175)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track